O turistă a trăit momente dramatice după ce a căzut mai bine de 40 de metri, într-o prăpastie din  Masivul Bucegi. Tânăra în vârstă de 21 de ani  se afla cu prietenul ei în zona vârfului Omu  şi a alunecat rănindu-se grav  în timp ce cobora spre staţiunea Buşteni. După o acţiune de salvare care a durat mai bine de şapte ore, femeia a fost adusă în siguranţă la baza muntelui, fiind preluată de o ambulanţă si transportată la spital. Tânăra şi prietenul ei, ambii din Bucureşti, au  plecat miercuri  după amiază  în drumeţie  pe munte. După ce au ajuns la Vârful Omu, aceştia au hotărât să coboare în staţiunea Buşteni prin Valea Cerbului, pe un traseu deosebit de periculos. La un moment dat  tânăra a alunecat pe un perete stâncos şi a căzut mai bine de 40 de metri în râpă, accidentându-se la piciorul drept şi la cap.  Pentru că zona este foarte accidentată, echipa de salvatorii montani  a solicitat intervenţia unui elicopter SMURD, însă acesta nu a mai sosit fiind solicitat la altă intervenţie.

„Se pare că turista a fost neatentă,  a alunecat  şi a căzut în râpă. Putem spune că a avut noroc, după o astfel de căzătură puţini se mai pot considera norocoşi. A fost o intervenţie dificilă care a durat destul de mult  din cauza traseului şi a condiţiei în care se afla accidentata. Intervenţia unui elicopter SMURD, ar fi scurtat considerabil timpul acţiunii de salvare. A trebuit să aşteptăm aparatul de zbor,  apoi ni s-a comuncat că elicopterul a plecat în altă direcţie...”,  ne-a spus  Gheorghe Haiduc – şef salvamont Buşteni

Turista care a căzut aproximativ 40 de metri pe traseul dificil din Masivul Bucegi a fost recuperată de salvamontişti şi jandarmi montani, după o actiune care a durat peste şapte ore.  La acţiunea de recuperare, au participat 20 de salvamontişti din Buşteni şi Sinaia dar şi o echipă de jandarmi montani. Tânăra aflată în imposibilitatea de a se mai putea deplasa, după ce s-a ales cu o fractură la genunchi,  a fost coborâtă pe targă până la Gura Diham, de unde a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul de ortopedie din Azuga. 

Aceasta nu a fost singura operaţiune la care salvatorii montani din Buşteni au fost solicitaţi să intervină, aceştia au mai ajutat  la recuperarea unui turist care a căzut pe traseul Jepii Mici şi s-a lovit la cap, rămânând  inconştient câteva minute după căzătură, ulterior acesta şi-a revenit.