Una dintre cele mai frumoase grădini botanice din întreaga lume se află în România. Este vorba despre Grădina Botanică „Anastasie Fătu" din Iaşi.
Grădina Botanică „Anastasie Fătu" este cea mai veche grădină botanică din România şi datează din secolul XVII. Are o suprafaţă de cinci hectare şi este împărţită în 12 sectoare, în interiorul cărora găsim peste 2.000 de specii de plante. În plus, vom descoperi 12 sere, fiecare dintre acestea ocupându-se de un anumit aspect din flora şi vegetaţia lumii.

Dacă ajungeţi acolo nu trebuie să rataţi Rozariul, acolo unde se află 800 de trandafiri nobili care alcătuiesc o expoziţie unică în ţara noastră. Totodată, Grădina Botanică este un loc preferat de ieşeni şi pentru cele două izvoare de apă minerală, dar şi pentru plimbările în aer liber în zona lacului şi a podgoriilor.

Încă un amănunt. Dacă vă programaţi o vizită la Gradina Botanică din Iaşi, trebuie să ştiţi că, în fiecare an, în lunile octombrie şi februarie sunt organizate în sere expoziţii de crizanteme şi azalee. Preţul unui bilet de intrare este de 5 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru grupurile de turişti. Însă, pentru iubitorii florilor, sunt disponibile şi abonamente lunare, de 50 de lei de persoană, iar grădina este deschisă până la ora 20.00.