Transalpina, cea mai înaltă şosea din România, rămâne închisă. Pe mai multe porţiuni nu au fost montaţi parapeţi de protecţie şi nici nu s-au făcut marcaje rutiere, aşa că drumul reprezintă un pericol pentru şoferi, spun autorităţile. Cei care se încumetă să ajungă pe şosea, riscă amenzi.

Pătrunderea pe un drum închis se sanţionează cu o amendă de până la 680 de lei.

Autorităţile spun că DN 67C este nesigur pentru şoferi. Oficial, şoseaua este un şantier în lucru, aşa că dacă vreun conducător auto pătrunde pe acest tronson, o face pe propria răspundere.

Principalul motiv pentru care şoseaua nu este deschisă circulaţiei este că o serie de lucrări nu au fost finalizate. Nu sunt montaţi parapeţi de protecţie, nu au fost amenajate rigole pe marginea şoselei şi lipsesc marcajele rutiere.

Modernizarea Transalpina a început în 2009, când firma care face lucrarea a câştigat un contract în valoare de 349 de milioane de euro. Lucrările s-au oprit anul trecut, când societatea a intrat în insolvenţă. Pentru terminarea lucrărilor, se va organiza o licitaţie pentru desemnarea unui nou constructor.