Ingrediente

        8-9 bucăţi ciuperci champignon

        1 bucată ardei gras roşu

        1 bucată ardei gras verde

        2 bucăţi ceapă mică

        1 căpăţână usturoi

        muştar

        sare

        piper

        cimbru

        2 linguri făină

        1 legătură pătrunjel

        1 legătură mărar

        50 grame caşcaval

Mod de preparare

 

Ciupercile se spală sub jet de apă rece, apoi se curăţă de coajă, îndepărtându-li-se picioruşele. Pălăriile de ciuperci se aşează într-o tavă şi se bagă în cuptor până se înmoaie.

Se pregăteşte umplutura de legume. Ardeii, ceapa şi usturoiul se dau la robot. Se adaugă 2 linguri de muştar şi se omogenizează. Pentru ca această compoziţie să fie oarecum legată se adaugă făina. Cantitatea de făină adaugată poate varia în funcţie de cât de zemoase sunt legumele.
Se condimentează cu sare, piper şi cimbru.

Picioruşele ciupercilor se taie mărunt şi se adaugă şi ele în compoziţia de mai sus. La final se adaugă verdeaţa tocată mărunt. Se omogenizează totul. Cu acest amestec se umplu pălăriuţele ciupercilor.

Se bagă din nou la cuptor pentru 20 de minute. Se scot din cuptor şi se pune deasupra caşcaval ras.
Se mai bagă încă 5 minute în cuptor.