Ingrediente (pentru 4 porţii):

- 500 de grame de file de crap

- 2 morcovi

- 2 cepe

- 1 ardei gras roşu

- 300 ml suc de roşii

- sare, piper, maghiran

- 2 foi de dafin

- 1 legătură de ceapă verde

- 2 linguri de făină

- ulei (de preferat de măsline)

Mod de preparare:

- curăţăm de solzi (dacă este cazul), spălam şi tăiem în bucăţi mai mici crapul;

- condimentăm peştele cu sare, piper, apoi îl trecem prin faină şi îl prăjim;

-îl rumenim pe ambele părţi;

- separat, îl alt vas, călim ceapa;

- adăugăm morcovii şi apoi ardeii tăiaţi julien ;

- adăugăm apă cât să acopere legumele;

-condimentăm după gust (cu sare, piper, maghiran, foaie de dafin);

- lăsăm pe foc să fiarbă, apoi adăugăm sosul de roşii şi peştele ;

- se lasă 5 minute, se pune totul într-un vas termorezistent, se adaugă ceapa verde tocată mărunt, apoi se băgă la cuptor la 170 grade pentru 40 minute ;

- chiar dacă pentru peşte e recomandat vinul alb, pentru această reţetă se poate opta şi pentru vinul roze.

Poftă bună!

Timp de preparare: 9 minute