Cele mai multe dintre pate-urile din supermarketurile din România conţin E-uri nocive.  Din această cauză, consumul acestor produse in exces ar putea avea efecte negative asupra organismului uman.

Potrivit rezultatelor unui studiu, numai 6% dintre pateul analizat nu contine substante nocive. Aproape 20% contin doua E-uri, 13% contin sase E-uri si 8% au noua E-uri. Exista si pateu cu zece E-uri. In aceste conditii, specialistii din domeniu le recomanda romanilor sa consume cat mai putin pateu de acest fel.

Marcile de pate-uri care au cele mai multe E-uri sunt: Hame pate de porc si de gasca, TiP pate de porc (produs Real). TiP pate de ficat de gasca contine noua E-uri, precum si Hame pate de rata, Baroni pate de pui sau de porc.

Opt E-uri contine Hame Fitness pate. Scandia Sibiu pate de porc, Bucegi pate de pui, Hame pate de pui clasic, toate contin şapte E-uri.

Sase E-uri au urmatoarele feluri de conserve: Prefera meniu pate porc, Bucegi pate porc, Hame pate cu carne de curcan, Auchan pate de ficat cu ardei rosu, cu ficat de gasca, cu ficat de rata.

Ardealul pate de porc, Hame Lifestyle Slim-fit pate, Prefera meniu pate pui, Ardealul pate de pui, toate contin cinci E-uri.

Doar patru E-uri contin urmatoarele marci: Antrefrig pate cu ficat, Hame Lifestyle Re-active pate, Mandy pate clasic pui, Cora pate de porc si Baroni pate din carne de pasare si porc.

Carrefour pate de porc ceapa verde, Carrefour pate de pui, Cora pate de pui contin trei E-uri.

Cine doreste sa manance pate cu doua E-uri ar trebui sa cumpere Mega Image pate popular de porc, Ardealul Specialitati pate de porc cu carne, Sadu pate de porc, Mega Image Pate popular de pasare, Carrefour pate de gasca, de rata, Auchan pate de masa porc, Bunatati de la Bunica pate fin de porc, Clever pate de masa de porc.

Un singur E contin urmatoarele produse: Tulip Liver pate, Sadu pate de pasare, Auchan pate de masa de pasare, Clever pate de masa pasare.

Fara E-uri sunt urmatoarele produse: Via pate de porc si de pui, Scandia Sibiu pate de curcan integral.