TITLURILE ZILEI:
• Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 28 aprilie 2017 3:31:50

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Zece lucruri inedite despre îngheţată


15 iulie 2013

citeşte totul despre:
aroma,
americani,
cornetul,
congelator,
inghetata,
lapte,
miere,
populara,
restaurantul,
vanilia,
producatorii,
zeelandezii,
waffe,
vanzator,
capsunerating     (70 vizualizări)

1.Cea mai populară aromă de îngheţată în lume este vanilia. Este urmată de aromă de ciocolată şi cea de căpşune.

2. Pe lângă aromele clasice, producătorii de îngheţată au scos pe piaţă şi arome mai puţin obişnuite: ardei iute, usturoi, bere, avocado, brânză cu mucegai sau bacon (creaţia lui Heston Blumenthal pentru restaurantul său, The Fat Duck).

3. Cornetul de îngheţată a apărut din întâmplare, în 1904, la un târg din St. Louis, SUA, când un vânzător de îngheţată a rugat un vânzător de waffe să îi pregătească nişte cornete în care să servească clienţii. Prima îngheţată pe băţ a apărut în 1920.

4. Îngheţată era prezentă din Grecia antică, iar Alexandru cel Mare consuma adesea un amestec de gheaţă îndulcită cu de miere şi nectar.

5. Prima îngheţată a fost făcută în China, în jurul anului 100, şi conţinea gheaţă, lapte de bivoliţa, faina şi camfor.

6. Îngheţată aşa cum o ştim azi a apărut abia în secolul XVII şi se spune că a fost inventată de Francesco Procopio. Era făcută din smântână, ouă şi zahăr.

7. E nevoie să lingi de 50 de ori o cupă de îngheţată ca să o termini.

8. Cel mai mare cornet cu îngheţată din lume a fost pregătit în Marea Britanie, la Gloucester, în 2012. Întreaga îngheţată măsură mai mult de 4 metri în înălţime şi cântărea o tonă. A fost nevoie de o lună întreagă ca să fie îngheţată la congelator.

9. Cercetătorii au demonstrat ca îngheţată ne face mai fericiţi. Asta pentru că atunci când mâncăm îngheţată este activată o parte din zona frontală a creierului, asociată cu fericirea.

10.Cei mai mari consumatori de îngheţată sunt neo zeelandezii. Aceştia mănâncă 28.4 litri de îngheţată pe cap de locuitor. Sunt urmaţi de americani şi australieni. La polul opus, cel mai mic consum se înregistrează în India şi Indonezia


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi politisti la biserica; unul dintre ei il intreaba pe preot care avea bratul in ghips:
– Ce ai patit, parinte?
– Nimic fiule, m-am impiedicat de bideu si mi-am rupt mana.
Ies politaii din biserica si primul il intreaba pe al doilea:
– Ce dracu e ala bideu???
– Eu de unde sa stiu, sunt mai bine de zece ani de cand nu am mai fost la biserica!
„Nu aduna bani, adună-te cu oameni buni!” — Nikolai Gogol

Curs valutar
27 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5289 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1565 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3615 RON

Lira sterlina a crescut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online