O dietă bogată în lactate şi în produse din carne, ne predispune la diabet de tip 2, avertizează specialiştii francezi. Odată absorbite de organism, alimentele pe care le consumăm pot avea un efect acidifian sau, dimpotrivă, alcalinizant.

Iar cele acidifiante cresc riscul de diabet, potrivit oamenilor de ştiinţă francezi de la Centrul de Cercetare şi Epidemiologie a populaţiilor din cadrul Institutului Naţional de Sănătate francez (Inserm). Carnea, în special cea de porc şi de vită, dacă sunt procesate industrial, sunt foarte acide în organism, la fel ca brânza şi alte produse lactate, explică medicul Guy Fagherazzi, coordonatorul studiului, pentru „Sciences et Avenir“.
Risc cu 56% mai mare de diabet la consumatorii de carne şi brânză Cercetătorii au studiat alimentaţia a 66.000 de femei, timp de 14 ani. 1372 dintre ele au dezvoltat diabet de tip 2 în acest interval. Epidemiologii francezi au observat astfel că, în cazul celor 25% din ele care consumau cu regularitate produse din carne şi brânzeturi au avut un risc cu 56% mai mare de a face diabet decât restul.