Este ca un miracol natural şi mulţi oameni îl folosesc pentru proprietăţile sale medicinale. Usturoiul se numără printre cele mai sănătoase alimente din lume. Usturoiul a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru a reduce tensiunea, colesterolul, pentru a trata bolile de inimă, a stimula circulaţia sanguină şi a preveni atacurile de cord.

Acţiunea acestui aliment minune face ca acel colesterol rău să fie ţinut sub control, previne aglomerarea de hormoni şi relaxează vasele de sânge. Experţii explică cum în numai 24 de ore vei fi uimită de rezultate, dacă mănânci numai 6 căţei de usturoi la grătar, potrivit Jurnalul.ro.

Efectele consumului de 6 căţei de usturoi la grătar - după 1 oră

- usturoiul este digerat de stomac şi hrăneşte organismul;

Efectele după 2-5 ore

- începe să distrugă celulele canceroase şi previne acţiunile radicalilor liberi;

După 6-7 ore

- încep să lucreze proprietăţile antibacteriene ale usturoiului, care distrug bacteriile dăunătoare din organism;

8-10 ore

- nutrienţii din usturoi încep să aibe afecte la nivel celular, chiar dacă organismul nu este protejat de oxidare;

11-24 ore

- organismul începe un proces de curăţare profundă, care duce la: stoparea acumulării de metale grele, întărirea sistemului imunitar, întărirea oaselor, stabilizarea colesterolului, întinerirea celulară, eliminarea oboselii, îmbunătăţirea performaţelor sportive, prevenirea problemelor cardiovasculare şi scăderea tensiunii arteriale.

După cum se poate observa, usturoiul este foarte benefic pentru organismul uman. El a fost recomandat de experţi mondiali în sănătate şi încercat cu succes de oameni din toată lumea, pentru că este foarte ieftin şi oricine poate prepara acest remediu simplu şi eficient. Dacă îl consumi zilnic, poate preveni o serie de multe alte boli şi probleme de sănătate, dar le şi tratează pe cele existente.