Mişcarea zilnică este un aliat perfect dacă faceţi excese alimentare, iar ananasul crud stimulează enzimele digestive să facă faţă unei eventuale cantităţi exagerate de hrană. Să-i aflăm beneficiile!

Un exces alimentar e greu de suportat inclusiv de un organism sănătos. Aşa că, după o masă copioasă, puteţi consumă o bucată consistenţă de ananas crud.

„Ananasul conţină o enzimă vegetală - bromelina (enzimă proteolitică) - care ajută la digestia proteinelor şi atunci când este consumat la mesele mai ales bogate în carne ajută sistemul digestiv să digere şi să prelucreze uşor cantităţile crescut de alimente”, spune dr. Catrinel Macovei, nutriţionist.

Dacă aţi consumat excesiv alimente cu un conţinut mare de grăsimi, vă ajută orice legumă proaspătă. De altfel, brânzeturile, carnea grasă şi ouăle se consumă corect doar cu o salată mare de crudităţi.

„Nu numai ananasul, în general crudităţile - fructe şi legume - sunt bogate în enzime vegetele care ajută la digestie. O masă copioasă ar trebui urmată de o pauză alimentară în restul zilei. Iar a doua zi, urmaţi o regulă. La adult, aportul proteic poate să fie aşezat în meniuri nu neaparat zilnic, poate să fie o zi de proteine, o zi de vegetale fără proteine”, spune dr. Cristina Bălănescu, nutriţionist.

Aşadar, dacă aţi mâncat multe fripturi, în ziua următoare alegeţi un meniu pe bază de legume, dar şi cartofi. Însă nu sunt recomandate vegetalele care conţin proteine cum ar fi soia, fasolea sau mazărea. Şi a treia regulă: după  un exces alimentar, nu staţi la televizor sau în pat, ci mergeţi la plimbare.

„Mişcarea îmbunătăţeşte metabolismul bazal, îl ţine ridicat şi nu lasă ca orice mâncăm să se depună”, spune dr. Gabriela Strâmbu, medic specialist diabet şi nutriţie.