Bill Marler este un avocat care a petrecut mai mult de 20 de ani lucrând la procese de otrăvire alimentară. A câştigat astfel clienţilor săi aproximativ 600 de milioane de euro. În urma experienţei sale profesionale, Bill Marler a ajuns să nu mai mănânce anumite alimente, potrivit The Independent/

Avocatul, care a condus şi procese de acuzare împotriva retailerului american Chipotle după ce lanţul s-a confruntat cu focare de E.coli şi norovirus, a postat un articol în publicaţia Food Poisoning  Journal în care a indicate care sunt alimentele din dieta sa la care a renunţat. Spune că experienţa clienţilor săi l-a convins că aceste alimente nu merită riscurile la care îi spun pe oameni.

1. Stridii crude

Marler spune că a văzut mai multe cazuri de toxiinfecţii alimentare generate de scoici în ultimii cinci ani mai mult decât în cele două decenii anterioare:. Motivul: apele din ce în ce mai calde. Pe măsură ce temperatura apelor globului creşte, creşte şi numărul de microbi, care ajung în stridiile sorbite.

2. Fructele şi legumele prespălate sau pretăiate

Marler spune că le evită ”ca pe plagă”. Confortul este bun, dar pe măsură ce mai mulţi oameni se ocupă de procesarea alimentelor, înseamnă că există mai multe riscuri de contaminare.

3. Germenii cruzi

Epidemiile generate de germeni sunt extrem de dese, cu mai mult de 30 de focare de bacterii (mai ales salomenla şi E.coli) în ultimele două decenii. ”Au existat prea multe focare ca să fii atent la astfel de contaminări. Nu mănânc deloc acest tip de vegetale”, explică Marler.

4. Carnea gătită în sânge

Marler îşi comandă doar fripturi medii şi binefăcute. Potrivit expertului, carnea trebuie să fie gătită la 160 de grade pentru a omorî bacteria care cauzează E.coli sau salmonela.

5. Ouăle negătite

Pentru oricine a auzit de epidemia de salmonela din 1980 şi de la începutul anilor '90, faptul că ouăle negătite nu sunt recomandate nu reprezintă o noutate. Potrivit lui Marler, riscul îmbolnăvirilor din cauza acestora este mai scăzută decât în urmă cu două decenii - dar el nu îşi doreşte să riscă în continuare.

6. Laptele şi sucurile nepasteurizate

Chiar dacă există o mişcare globală care îi încurajează pe oameni să bea lapte ”crud” şi sucuri, pe motiv că pasteurizarea scade valoarea nutriţională a acestor produse. Marler spune că pasteurizarea nu este periculoasă, în timp ce consumul laptelui în această formă, în care sunt sărite anumite etape de siguranţă a alimentelor, poate genera îmbolnăviri cu virusuri, microbi şi paraziţi.