TITLURILE ZILEI:
• Patronatele din turism lansează programul "Litoralul pentru toţi”, cu preţuri pornind de la 159 lei    • Femeie decedată într-un incendiu în comuna Bătrâni    • Bacalaureat 2017. A început înscrierea la prima sesiune. Calendarul complet al examenului    • Atacurile cibernetice se mută pe mobil. Cum te protejezi    • ANAF ia la puricat pieţele şi magazinele care vând fructe şi legume    • Tot ce trebuie să ştii despre ginseng şi chlorella, două tonice excelente    • Sindicatele din administraţia publică anunţă grevă pentru miercuri, nemulţumite de Legea salarizării    • Comisia Europeană transmite un avertisment României    • Maxima zilei - 23 mai 2017    • Bancul zilei din data de 23 mai 2017    • Patronatele din turism lansează programul "Litoralul pentru toţi”, cu preţuri pornind de la 159 lei    • Femeie decedată într-un incendiu în comuna Bătrâni    • Bacalaureat 2017. A început înscrierea la prima sesiune. Calendarul complet al examenului    • Atacurile cibernetice se mută pe mobil. Cum te protejezi    • ANAF ia la puricat pieţele şi magazinele care vând fructe şi legume    • Tot ce trebuie să ştii despre ginseng şi chlorella, două tonice excelente    • Sindicatele din administraţia publică anunţă grevă pentru miercuri, nemulţumite de Legea salarizării    • Comisia Europeană transmite un avertisment României    • Maxima zilei - 23 mai 2017    • Bancul zilei din data de 23 mai 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Marţi - 23 mai 2017 9:58:48

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Alimente care pot să te ucidă pe care majoritatea oamenilor le consuma


17 aprilie 2017

citeşte totul despre:
avocat,
alimente,
riscuri,
stridii,
fructe



rating  rating     (129 vizualizări)

Bill Marler este un avocat care a petrecut mai mult de 20 de ani lucrând la procese de otrăvire alimentară. A câştigat astfel clienţilor săi aproximativ 600 de milioane de euro. În urma experienţei sale profesionale, Bill Marler a ajuns să nu mai mănânce anumite alimente, potrivit The Independent/

Avocatul, care a condus şi procese de acuzare împotriva retailerului american Chipotle după ce lanţul s-a confruntat cu focare de E.coli şi norovirus, a postat un articol în publicaţia Food Poisoning  Journal în care a indicate care sunt alimentele din dieta sa la care a renunţat. Spune că experienţa clienţilor săi l-a convins că aceste alimente nu merită riscurile la care îi spun pe oameni.

1. Stridii crude

Marler spune că a văzut mai multe cazuri de toxiinfecţii alimentare generate de scoici în ultimii cinci ani mai mult decât în cele două decenii anterioare:. Motivul: apele din ce în ce mai calde. Pe măsură ce temperatura apelor globului creşte, creşte şi numărul de microbi, care ajung în stridiile sorbite.

2. Fructele şi legumele prespălate sau pretăiate

Marler spune că le evită ”ca pe plagă”. Confortul este bun, dar pe măsură ce mai mulţi oameni se ocupă de procesarea alimentelor, înseamnă că există mai multe riscuri de contaminare.

3. Germenii cruzi

Epidemiile generate de germeni sunt extrem de dese, cu mai mult de 30 de focare de bacterii (mai ales salomenla şi E.coli) în ultimele două decenii. ”Au existat prea multe focare ca să fii atent la astfel de contaminări. Nu mănânc deloc acest tip de vegetale”, explică Marler.

4. Carnea gătită în sânge

Marler îşi comandă doar fripturi medii şi binefăcute. Potrivit expertului, carnea trebuie să fie gătită la 160 de grade pentru a omorî bacteria care cauzează E.coli sau salmonela.

5. Ouăle negătite

Pentru oricine a auzit de epidemia de salmonela din 1980 şi de la începutul anilor '90, faptul că ouăle negătite nu sunt recomandate nu reprezintă o noutate. Potrivit lui Marler, riscul îmbolnăvirilor din cauza acestora este mai scăzută decât în urmă cu două decenii - dar el nu îşi doreşte să riscă în continuare.

6. Laptele şi sucurile nepasteurizate

Chiar dacă există o mişcare globală care îi încurajează pe oameni să bea lapte ”crud” şi sucuri, pe motiv că pasteurizarea scade valoarea nutriţională a acestor produse. Marler spune că pasteurizarea nu este periculoasă, în timp ce consumul laptelui în această formă, în care sunt sărite anumite etape de siguranţă a alimentelor, poate genera îmbolnăviri cu virusuri, microbi şi paraziţi.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate



Din aceeaşi categorie:



















Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte





















bancul_zilei

Poliţia a bătut la uşa mea astăzi:
– Unde ai fost aseară la ora 20:05?, mă întreaba ofiţerul.
– E oarecum jenant să vă spun, dar la ora 20 am urcat cu soţia mea în cameră să facem dragoste, i-am zis.
– Asta e adevărat! striga soţia mea din hol, dar cine ştie unde a fost la 20:05!
















„În această lume, nimic nu este sigur în afară de moarte şi impozite.” — Benjamin Franklin

Curs valutar
22 mai 2017


EUR
EURO = 4.56 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.0774 RON

Dolarul american a scăzut



GBP
GBP = 5.2949 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online