TITLURILE ZILEI:
• Fostul petrolist Ovidiu Hoban, pentru a doua oară consecutiv campion în Israel cu Hapoel Beer Sheva    • Berea este un analgezic mai bun decât paracetamolul    • Aproape 3.500 de persoane puse sub acuzare pentru 5.700 de infracţiuni economico-financiare, în primele trei luni ale anului    • Italia: Autorităţile au lansat o anchetă, după ce o femeie a simulat o sarcină şi a cumpărat bebeluşul unei românce    • Iohannis, despre relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene a Medicamentului: Guvernul să-şi facă temele mai bine    • Congo: Un militar român din trupele de menţine a păcii acuzat că a lăsat însărcinată şi a abuzat sexual o minoră    • Amenzi date vitezomanilor care au ignorat radarele, pe autostrăzile A1, A2 şi A3    • Simona Halep a ratat calificarea în finala turneului de la Stuttgart    • Incendiu la mansarda unui hotel de cinci stele din Sinaia, 50 de persoane evacuate    • Nu a fost chiar... Cornu abundenţei, dar tot a fost bine pentru Petrolul 52    • Maxima zilei - 30 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 30 aprilie 2017    • Fostul petrolist Ovidiu Hoban, pentru a doua oară consecutiv campion în Israel cu Hapoel Beer Sheva    • Berea este un analgezic mai bun decât paracetamolul    • Aproape 3.500 de persoane puse sub acuzare pentru 5.700 de infracţiuni economico-financiare, în primele trei luni ale anului    • Italia: Autorităţile au lansat o anchetă, după ce o femeie a simulat o sarcină şi a cumpărat bebeluşul unei românce    • Iohannis, despre relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene a Medicamentului: Guvernul să-şi facă temele mai bine    • Congo: Un militar român din trupele de menţine a păcii acuzat că a lăsat însărcinată şi a abuzat sexual o minoră    • Amenzi date vitezomanilor care au ignorat radarele, pe autostrăzile A1, A2 şi A3    • Simona Halep a ratat calificarea în finala turneului de la Stuttgart    • Incendiu la mansarda unui hotel de cinci stele din Sinaia, 50 de persoane evacuate    • Nu a fost chiar... Cornu abundenţei, dar tot a fost bine pentru Petrolul 52    • Maxima zilei - 30 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 30 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Duminică - 30 aprilie 2017 3:54:45

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Florenţa, paradisul iubitorilor de mâncare


11 aprilie 2017

citeşte totul despre:
mancare,
florenta,
oras,
muzee,
restaurante,
culinar



rating     (30 vizualizări)

Orice iubitor de mancare trebuie sa ajunga cel putin o data in Florenta. Fiind un oras plin de muzee, trebuie sa stii ca nu poti merge sa vizitezi principalele obiective pe stomacul gol! Din fericire, fie ca vorbim despre mancarea din piata sau despre cea din restaurentele cu stele Michelin, Florenta lasa o impresie foarte buna la capitolul culinar!

La fel ca majoritatea italienilor, florentinii au o relatie foarte importanta cu bucataria lor. Au reguli foarte stricte privind mancarea si poti spune in ce luna te afli doar uitandu-te pe un meniu florentin. Cu toate acestea, bucataria acestui oras este una simpla si bazata pe doua ingrediente obligatorii: fasole si paine.

Multa lume spune ca cea mai buna perioada in care sa consumi preparate florentine este in lunile de toamna si de iarna, la caldura, alaturi de o sticla de Chianti. Asa cum am mentionat, fasolea este folosita in foarte multe retete, iar pastele sunt in general simple, cu sos de rosii sau cu ragu de vita, rata sau iepure.

Printre specialitatile florentine se numara lampredotto panini, un sandwich cu stomac de vita, o reteta care dateaza inca din secolul XV, maruntaie in sos de rosii sau crostini cu ficat de pui. Florentinii au gasit si o metoda delicioasa de a folosi creasta cocosului! Sa nu uitam nici de bistecca Fiorentina, o friptura de vita groasa de cel putin doua degete, trasa la gratar si servita fara sos.

La desert, florentinii servesc fructe proaspete sau biscotti inmuiati in Vin Santo. Tiramisu si alte deserturi cremoase nu lipsesc nici ele din meniurile restaurantelor din Florenta.

Cel mai bun mod de a te bucura de bucataria florentina este de a proceda asa cum fac localnicii. Incearca sa te indepartezi cat mai mult de zonele centrale. Pe stradutile laturalnice vei gasi cele mai bune trattorii! Iar daca mesele sunt pline, cu siguranta mancarea e buna!

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate



Din aceeaşi categorie:



















Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte





















bancul_zilei

– Ia zi fato, am auzit că ai fost la teatru cu amantul, ce a fost acolo?
– A fost tragicomedie!
– Cum adică?
– Ne-am întâlnit cu soţul meu acolo şi el… tot cu amanta!




















„Numai cei care nu pot să iubească îmbătrânesc şi mor.” — George Călinescu

Curs valutar
28 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5333 RON

Moneda euro a crescut


USD
USD = 4.1453 RON

Dolarul american a scăzut



GBP
GBP = 5.3604 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online