O persoană fizică autorizată din judeţul Botoşani a înregistrat în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale dulceaţa de trandafiri, ca produs tradiţional românesc, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei pentru Agricultură, Cristian Delibaş.

Potrivit acestuia, dulceaţa de trandafiri 'Deliciul Mihaelei', realizată în satul Iorga din comuna Manoleasa, este înregistrată la poziţia 543 din Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale.

'Plantaţia de trandafiri este undeva chiar pe malul Prutului. Este o femeie care are o plantaţie interesantă, care a ajutat-o să dezvolte o mică industrie', a declarat Delibaş.

Şeful Direcţiei pentru Agricultură susţine că Botoşaniul se află în topul naţional al judeţelor după numărul de produse înscrise în registrul produselor tradiţionale.

Astfel, 24 de produse de la 13 procesatori sunt atestate ca fiind tradiţionale. Cele mai multe dintre ele sunt produse lactate, însă există şi produse din carne, băuturi alcoolice şi produse de panificaţie.