Americanii de la Environmental Working Group (EWG) realizează în fiecare an un top al celor mai poluate fructe şi legume, iar în anul 2016 cele mai nocive fructe au fost căpşunile.

Noul top al celor de la EWG a reprezentat o premieră pentru ultimii ani, deoarece în 2011, 2012, 2013, 2014 şi 2015 primul loc a fost ocupat de mere, care de această dată au picat pe locul al doilea.

Potrivit celor de la Environmental Working Group, topul este reprezentativ doar pentru Statele Unite ale Americii, nu pentru întreaga planetă. „Europa e cu câţiva paşi în faţă. în ultimii ani, au pus sub semnul întrebării siguranţa şi pericolul ecologic al unui grup de pesticide cunoscute drept neonicotinoide. Aceste chimicale sunt bănuite că ar afecta dezvoltarea creierului, dar şi că ar ucide albinele şi alte insecte benefice“, afirmă americanii.

Iată mai jos topul celor mai poluate fructe şi legume din SUA în anul 2016:

1. Căpşuni
2. Mere
3. Nectarine
4. Piersici
5. Ţelină
6. Struguri
7. Cireşe
8. Spanac
9. Roşii
10. Ardei gras

„Noi vă spunem să mâncaţi în continuare fructe şi legume, dar, ştiind care sunt cele cu o concentraţie mai mare de pesticide, puteţi opta pentru variantele organice, dacă sunt disponibile sau dacă vi le permiteţi“, au încheiat analiştii EWG.