Consumul de ardei iute poate contribui la scăderea mortalităţii, potrivit unei cercetări desfăşurate de oameni de ştiinţă de la University of Vermont din SUA, scrie UPI.com
Cercetarea a demonstrat faptul că se poate înregistra o reducere cu circa 13% a riscurilor de mortalitate, în special în cazul atacurilor de cord şi al comoţiilor cerebrale, la persoanele care consumă în mod regulat ardei iute.
Concluziile unui studiu anterior, efectuat în 2015 în China, indicau de asemenea o scădere a mortalităţii la persoanele care au consumat ardei iute sau plante similare.
Cercetătorii din cadrul Larner College of Medicine al University of Vermont au folosit pentru realizarea studiului informaţii din National Health and Nutritional Examination Survey (NHANES) de la peste 16.000 de americani pe o perioadă de circa 23 de ani. În urma centralizării datelor s-a descoperit că profilul persoanei care consumă în mod regulat ardei iute este bărbat, tânăr, caucazian sau americano-mexican, căsătorit, fumător, consumator de alcool, care mănâncă mai multă carne şi mai multe legume, cu un nivel al colesterolului HDL mai scăzut, venituri mai mici şi mai puţină educaţie.
Oamenii de ştiinţă au realizat o investigaţie suplimentară mediană pe parcursul a 18,9 ani şi au analizat rata mortalităţii şi cauzele deceselor participanţilor la studiu.
"Chiar dacă mecanismul prin care ardeiul iute poate întârzia mortalitatea este departe de a fi pe deplin explicat, canalele TRP (canale cu potenţial tranzitoriu de receptor), care sunt receptori primari pentru agenţi precum capsaicina (componenta principală din ardeiul iute) ar putea fi într-o anumită măsură responsabile pentru relaţia în cauză", indică cercetătorul Mustafa Chopan şi dr. Benjamin Littenberg, profesor de medicină la University of Vermont, conform unui comunicat de presă.
Potrivit cercetătorilor, beneficiile pentru sănătate ale ardeiului iute sunt datorate componentei principale — capsaicina, care este recunoscută pentru prevenirea obezităţii, reglarea fluxului sanguin coronarian, şi are proprietăţi antimicrobiene. Studiul a fost publicat în a doua săptămână a lunii ianuarie în revista de specialitate PLoS ONE.
Consumul de ardei iute poate contribui la scăderea mortalităţii
22 ianuarie 2017
- citeşte totul despre:
- ardei,
- iute,
- studiu,
- stiinta,
- mortalitate,
- investigatie
(204 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Cordon Bleu
(1 noiembrie 2013)
112 vizualizări
Cartoful copt perfect
(14 august 2013)
3300 vizualizări
Beneficiile uimitoare ale gogosarilor
(5 noiembrie 2015)
94 vizualizări
Nutritionist: Cuvantul magic pentru sărbători este cumpătare
(24 decembrie 2017)
220 vizualizări
Ştii cum se clasifică vinurile?
(15 aprilie 2018)
99 vizualizări
Salcia, remediu natural împotriva afecţiunilor reumatice
(30 martie 2016)
152 vizualizări
Singurul aliment la care să nu renunţi niciodată dacă vrei să slăbeşti
(2 martie 2017)
412 vizualizări
Usturoiul negru, leguma miraculoasă cu efecte fantastice asupra sănătăţii
(13 noiembrie 2014)
338 vizualizări
Curcan umplut- un deliciu pentru Revelion
(31 decembrie 2020)
451 vizualizări
Catina – bună la toate!
(6 ianuarie 2014)
451 vizualizări
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci un pumn de nuci, pe zi. Beneficiile sunt uluitoare
(16 februarie 2021)
245 vizualizări
Pericolul descoperit de un român în căpşuni. Trage un mare semnal de alarmă
(25 mai 2021)
222 vizualizări
Ştiai că le poţi prepara şi la grătar?
(11 iulie 2013 - Clara ION)
222 vizualizări
Trufe cu ciocolată neagră
(14 iunie 2014)
137 vizualizări
Truc esenţial. Cum să recunoşti rapid un vin de calitate
(18 mai 2018)
316 vizualizări
Aripioare glazurate cu miere
(16 februarie 2014)
180 vizualizări
Yell Wolf Pub te aşteaptă cu „Meniul zilei”. Ştii să prepari „Ciorba de perişoare”?
(24 noiembrie 2014)
297 vizualizări
Experiența de joc în cazinouri Terestre vs. Online - TU pe care o preferi?
Când vine vorba de pasiunea pentru jocurile de noroc, alegerea între cazinourile
Când vine vorba de pasiunea pentru jocurile de noroc, alegerea între cazinourile
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
28 noiembrie 2023
EURO = 4.9725 RON
USD = 4.5419 RON
GBP = 5.7376 RON
Top articole