O comună din Slovenia a presărat din greşeală pe străzi sare, care în prealabil fusese folosită la o fabrică locală de "prosciutto", fapt ce i-a înnebunit pe câinii scoşi la plimbare de stăpânii lor, relatează AFP.

Sarea folosită la deszăpezirea străzilor în micul orăşel Sezana de 13.000 de locuitori fusese anterior utilizată la o fabrică de mezeluri, a declarat AFP Anita Leskovec, purtătoarea de cuvânt a poliţiei.

Mixtura cu gust de jambon, "servită" pe străzile acoperite de zăpadă, a făcut deliciul câinilor din micul burg sloven, potrivit ziarului local Primorske Novice.

Străzile din Sezana, din apropiere de graniţa cu Italia, au răspândit un miros care i-a înnebunit pe câinii scoşi la plimbare de stăpâni lor, mai ales că din zăpada topită ici şi colo mai apărea câte o bucăţică de "prosciutto".

O angajată a municipalităţii a declarat ziarului că sarea provenită de la fabrica de mezeluri a rămas mulţi ani în magazia firmei de deszăpezire, care a uitat de provenienţa ei până la venirea acestei ierni deosebit de vitrege.