TITLURILE ZILEI:
• Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 28 aprilie 2017 3:30:27

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


10 fructe şi legume la care trebuie să mănânci şi coaja. Pepenele roşu, printre ele


23 iunie 2016

citeşte totul despre:
lupta,
magneziu,
mananca,
cojile,
castravete,
banane,
sangelui,
portocale,
pepenerating     (53 vizualizări)

Obişnuim să aruncăm cojile fructelor şi legumelor, însă această parte poate fi plină de sănătate. Am ales 10 fructe şi legume le care coaja este adevărata sursă de vitamine şi minerale importante pentru organism.

Banane

Coaja de banane conţine potasiu şi vitaminele B6 şi B12, dar şi o mare cantitate de fibre. De fapt, sunt chiar mai multe fibre în coajă decât în fructul în sine. Tot coaja conţine triptofan, un compus care asigură o creştere a nivelului de serotonină, reducând astfel serios riscul de depresie.

Cartofi

Coaja de cartof este bogată în potasiu şi magneziu, dar şi în fier. Prezenţa vitaminelor B6 şi C este mai mare în coajă decât în miez.

Ceapă

Cei mai mulţi antioxidanţi ai acestei legume sunt în coajă. Tot cojile conţin quercetină, care ajută la reducerea tensiuni arteriale şi diminuează gradul de depunere a colesterolului pe artere. Puteţi fierbe cojile în supă şi le puteţi îndepărta la final, înainte de servirea măncârii. De asemenea, se pot adauga coji de ceapă în ceaiuri.

Morcovi

Dacă la ceapă, banane şi cartofi nu ne prea vine să măncăm cojile, nu avem nicio scuză la morcovi. Potrivit, yve.ro, în coajă şi în stratul imediat următor după coajă se află cea mai mare cantitate de fitonutrienţi din morcov. Spălarea atentă a legumei face sigură consumarea cojii.

Portocale

Sunt de patru ori mai multe fibre în coaja de portocală decât în fruct. În plus, coaja acestei citrice conţine flavonoide, care este un antiinflamator.

Roşiile

Da, există şi persoane care nu mănâncă această parte a tomatelor. Licopenul, cea care le dă culoare specifică acestor legume, este un antioxidant. Cel mai important beneficiu al licopenului este că luptă împotriva îmbătrânirii prematură.

Struguri roşii

Cojiţele sunt bogate în resveratrol. Antioxidant extrem de puternic, el inhibă problemele cauzate de expunerea la metale grele. Atenţie, însă! Consumaţi coaja numai dacă sunt struguri bio, deoarece, la viţa de vie, pesticidele se absorb uşor în coajă.

Kiwi

Coaja cea păroasă nu e rea deloc, dacă puteţi trece peste caracteristica aceasta a fructului. Dar trebuie să ştiţi că merită: aproape toate vitaminele acestui fruct sunt în coajă şi seminţe.

Castravete

Coaja este bogată în siliciu, element care ajută la construirea de colagen, element foarte important pentru rezistenţa şi elasticitatea pielii.

Pepene roşu

Citrulinele, antioxidanţi din coaja acestui fruct, ajută la dilatarea vaselor de sânge, înlesnind o circulaţie normală a sângelui. Desigur, nu trebuie să măncaţi chiar şi partea de culoare verde închis. Este de ajuns să consumaţi partea albicioasă spre verzui dintre miezul roşu şi coaja tare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi politisti la biserica; unul dintre ei il intreaba pe preot care avea bratul in ghips:
– Ce ai patit, parinte?
– Nimic fiule, m-am impiedicat de bideu si mi-am rupt mana.
Ies politaii din biserica si primul il intreaba pe al doilea:
– Ce dracu e ala bideu???
– Eu de unde sa stiu, sunt mai bine de zece ani de cand nu am mai fost la biserica!
„Nu aduna bani, adună-te cu oameni buni!” — Nikolai Gogol

Curs valutar
27 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5289 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1565 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3615 RON

Lira sterlina a crescut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online