Pălinca de scoruşe produsă de doi covăsneni, Füstös Imre şi Dezső Tibor, care deţin o mică distilerie în municipiul Sfântu Gheorghe, a fost medaliată cu aur la un prestigios concurs de profil desfăşurat recent în Austria.

La concursul ‘Destillata’ au participat 129 de distilerii din 11 ţări, iar pe lângă medalia de aur pentru palinca de scoruşe, cei doi covăsneni au mai câştigat medalii de argint pentru pălinca de zmeură, de soc, mure, prune, coacăze negre şi cea de mere şi medalii de bronz pentru pălinca de gutui, caise, struguri, vişine şi tescovină.

„Am început să facem pălincă din hobby, nu pentru ca să câştigăm bani din asta (…) Avem alte business-uri. Facem totul din plăcere, iar primul lucru la care ne gândim e să ne iasă ceva bun, curat şi de calitate. Deci nu cantitatea ne interesează, aşa că nu facem compromisuri”, a declarat Fustos Imre.

Potrivit acestuia, băuturile sunt sută la sută naturale, fără adaosuri de zahăr şi fără arome chimice.

Anul acesta, pălinca de scoruşe a mai obţinut o medalie de aur şi titlul de ‘Champion’ la un concurs internaţional de profil, ‘Quintessence’, desfăşurat în oraşul Onga din Ungaria.