Cele mai multe coji de fructe şi legume sunt foarte bogate în vitamine, iar când le arunci nu te mai bucuri de beneficiile lor. Coaja merelor conţine aproape jumătate din totalul de fibre pe care le are acest fruct şi o treime dintre nutrienţi.

Un studiu citat de worldhealthinfo.net arată că antioxidanţii din coaja merelor pot îmbunătăţi memoria.

De obicei, fructele şi legumele pe care le găsim în supermarketuri au etichete ce conţin nişte coduri. Extrem de importante pentru sănătatea noastră, dar despre care nu cunoaştem mai nimic…

Astfel, orice număr care începe cu cifra 9 înseamnă că produsul etichetat astfel este organic. Mai precis, solul utilizat pentru cultivarea şi creşterea produsului respectiv nu conţine deloc pesticide, îngrăşăminte, chimicale şi antibiotice. Alimentele ecologice nu numai că au un gust mai bun ci, potrivit dovezilor ştiinţifice, sunt şi mult mai sănătoase.

Orice combinaţie care începe cu cifra 3 sau cifra 4 înseamnă că produsul respectiv a fost crescut în mod convenţional. Mai precis, agricultura convenţională implică folosirea de pesticide şi chimicale pentru a asigura culturi mai durabile, mai productive şi mai rapide. Aceste produse sunt în mod evident şi mai ieftine.

 Cifra 8 este cea mai de temut. Aceasta indică faptul că produsele respective au fost supuse metodelor de creştere folosind inginerie genetică. Altfel spus, alimentele cumpărate au fost manipulate genetic în scopul maximizării productivităţii. Evită  această categorie de produse!