TITLURILE ZILEI:
• Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 28 aprilie 2017 3:23:26

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Alimentaţia adecvată pentru persoanele în vârstă


13 noiembrie 2015

citeşte totul despre:
macronutrienti,
dieta,
cartofi,
arahide,
varstnice,
primordiale,
nutritive,
medicamentele,
dragostearating  rating  rating  rating  rating     (442 vizualizări)

Alimentaţia este un factor-cheie în viaţa oricărei fiinţe umane. Proprietăţile unei diete sănătoase au o relevanţă specială pentru persoanele în vârstă, ca urmare a vulnerabilităţii lor, apreciază Sara González, director al Grupo Adavir, grup specializat în gestionarea centrelor pentru persoane vârstnice, semnalează cotidianul spaniol ABC.

De aceea, este esenţial să se asigure o alimentaţie echilibrată şi să se acorde atenţie proporţiei substanţelor nutritive care o compun.

Hidraţii de carbon trebuie să formeze 60% din dietă, pentru a se recupera energia consumată. Persoanele în vârstă trebuie să reducă glucidele simple, din cauza absorbţiei lor rapide, mărind în schimb consumul de glucide complexe, pentru că prin absorbţia lor lentă fac posibilă creşterea nivelului de glucoză din sânge în mod gradual.

Grăsimile pot ajunge până la 30%. Se recomandă reducerea grăsimilor polinesaturate de origine animală (cârnaţi, unt, lapte integral) şi creşterea cantităţii de grăsimi vegetale şi animale mononesaturate (ulei de floarea-soarelui, de soia, de arahide şi de peşte gras).

Proteinele trebuie să reprezinte 15% pentru a exista un echilibru între macronutrienţi. Trebuie să se combine proteinele de origine animală şi cele de origine vegetală, existente în legume, cereale, orez, cartofi, paste şi pâine.

Fibrele sunt primordiale în dietă pentru că previn constipaţia şi ajută la reglarea nivelului glicemiei şi colesterolului. Este bine de ştiut că pentru o dietă echilibrată există ca punct de referinţă aşa-numita piramidă alimentară.

Nu putem uita importanţa activităţii fizice moderate şi necesitatea de a bea apă frecvent.

Un factor important este reprezentat de medicamentele pe care le iau persoanele în vârstă, pentru că pot provoca unele carenţe. Acestea se pot acoperi, la nevoie, cu un consum mai mare de magneziu, calciu, vitamina D, fier.

Fiecare caz este unic şi, de aceea, alimentaţia va fi oarecum diferită pentru fiecare persoană în vârstă. Ingredientul care nu poate lipsi este dragostea celor care le înconjoară.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi politisti la biserica; unul dintre ei il intreaba pe preot care avea bratul in ghips:
– Ce ai patit, parinte?
– Nimic fiule, m-am impiedicat de bideu si mi-am rupt mana.
Ies politaii din biserica si primul il intreaba pe al doilea:
– Ce dracu e ala bideu???
– Eu de unde sa stiu, sunt mai bine de zece ani de cand nu am mai fost la biserica!
„Nu aduna bani, adună-te cu oameni buni!” — Nikolai Gogol

Curs valutar
27 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5289 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1565 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3615 RON

Lira sterlina a crescut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online