Persoanele depresive mănâncă mai multă ciocolată şi cantitatea ingerată creşte odată cu gravitatea depresiei lor, arată un studiu al Universităţii California.

"Studiul nostru confirmă mai vechea presupunere potrivit căreia oamenii mănâncă ciocolată atunci când sunt deprimaţi", a spus dr Beatrice Golomb, profesor adjunct la Facultatea de Medicină a Universităţii California din San Diego, unul din coautorii studiului, apărut pe 26 aprilie în Arhivele de Medicină Internă.

Cercetătorii au analizat legătura dintre consumul de ciocolată şi starea psihică la aproape o mie de adulţi care nu luau antidepresive şi nu sufereau de nicio boală cardiovasculară sau de diabet. Participanţii la studiu au fost întrebaţi câtă ciocolată mănâncă într-o săptămână. Nivelul lor de depresie a fost stabilit conform unei scări stabilite de un centru de specialitate, în funcţie de răspunsurile lor.

Autorii studiului au descoperit că persoanele care au cel mai ridicat scor - cei mai depresivi - mâncau aproape 12 porţii de ciocolată (o porţie este egală cu circa 28 g) pe lună, faţă de 5 porţii pe lună la cei care n-aveau niciun simptom depresiv.

Persoanele mediu depresive au consumat 8 porţii pe lună. Studiul n-a făcut nicio diferenţă între ciocolata neagră şi cea cu lapte.

Dr Golomb a subliniat în schimb că sunt necesare studii suplimentare pentru a determina rolul ciocolatei în depresie, care poate fi cauză, dar şi remediu în această boală.