TITLURILE ZILEI:
• Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 28 aprilie 2017 3:29:28

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Care este cel mai potrivit spaţiu pentru depozitarea ouălor?


24 septembrie 2013

citeşte totul despre:
datelor,
echipa,
dreptate,
cotidianul,
raftul,
salmonella,
ouale,
valabilitate,
spatiu,
rezultatele,
ipotezelorrating  rating     (130 vizualizări)

Rezultatele unui studiu comandat de un cotidian britanic arată că depozitarea ouălor pe raftul frigiderului, la rece, reprezintă o pierdere de timp şi spaţiu. Pe de altă parte, o altă echipă de cercetători susţine că păstrarea acestor produse la temperatura camerei favorizează dezvoltarea bacteriilor, precum salmonella. Cine are dreptate?

Pe continentul european există o dezbatere în ceea ce priveşte locul optim de depozitare a ouălor. Astfel, în timp ce unele persoane susţin că aceste produse trebuie ţinute în frigider, la rece, pentru a evita riscul de apariţie a intoxicaţiei alimentare, altele sunt de părere că depozitarea lor într-un cofrag, la temperatura camerei, este soluţia optimă. Concluziile unui experiment realizat recent şi citat de cotidianul „Daily Mail“ par să fi dezlegat misterul în privinţa acestei enigme. Potrivit ipotezelor expuse de cercetători, ambele variante de depozitare sunt corecte. Cu o singură condiţie: ouăle păstrate în afara frigiderului trebuie să beneficieze de o temperatură constantă situată sub 20 de grade Celsius. În urma colectării şi analizării datelor, experţii susţin că nu locul, ci fluctuaţiile de temperatură joacă un rol important în prelungirea termenului de valabilitate în cazul acestor produse. „Ouăle trebuie ambalate şi păstrate în frigider sau pe masă, în bucătărie, pentru a-şi menţine gustul şi conţinutul nutriţional“, afirmă Jay Tolley, managerul Centrului de Testare a Alimentelor din Marea Britanie. Pentru a ajunge la aceste concluzii, specialiştii au realizat un experiment în cadrul căruia au fost testate ambele variante de depozitare pentru două săptămâni. Rezultatele, monitorizate pe tot parcursul cercetării, au fost întotdeauna similare, iar calitatea mostrelor nu a fost afectată. Teoriile enunţate de cercetătorii britanici vin în completarea unui studiu american publicat în 2012, potrivit căruia temperatura ideală de depozitare pe termen lung a ouălor variază între 0.6 şi 2.2 grade Celsius. Potrivit rezultatelor experimentului publicat în paginile Jurnalului de Ştiinţă Alimentară şi Agricultură, termenul de garanţie al acestor produse poate atinge şi patru săptămâni, atâta timp cât gradele de temperatură indicate se respectă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi politisti la biserica; unul dintre ei il intreaba pe preot care avea bratul in ghips:
– Ce ai patit, parinte?
– Nimic fiule, m-am impiedicat de bideu si mi-am rupt mana.
Ies politaii din biserica si primul il intreaba pe al doilea:
– Ce dracu e ala bideu???
– Eu de unde sa stiu, sunt mai bine de zece ani de cand nu am mai fost la biserica!
„Nu aduna bani, adună-te cu oameni buni!” — Nikolai Gogol

Curs valutar
27 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5289 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1565 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3615 RON

Lira sterlina a crescut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online