Avocado este un fruct exotic cu care noi, românii, începem să ne obişnuim. Este foarte sănătos şi ingredientul principal al unor feluri de mâncare delicioase. Omleta cu avocado sau guacamole sunt numai câteva exemple.

Când spui fructe de pădure te gândeşti la mure, fragi, afine, iar când spui avocado te gândeşti mai degrabă la o leguma. Ei bine, avocado este un fruct din familia fructelor de pădure.

Avocado are mai mult potasiu decât banana. Un singur avocado are 975 mg de potasiu, în timp ce banana are aproape jumatate – 487 mg per fruct.

Trebuie să mai ştiţi că avocado se coace mai repede lânga o banană sau un mar. Bananele si merele elibereaza un etilen, un gaz natural care ajuta avocado sa se coaca. Pune într-o pungă de hârtie un avocado necopt şi o banană sau un mar şi acesta se va coace mai repede.

Avocado este un fruct bogat in proteine. Un avocado are patru grame de proteine, fiind clasat in randul fructelor cu un continut bogat de proteine, aproape la fel de mult precum caisele uscate, nucile braziliene si nuca de cocos

În plus, poţi folosi avocado în loc de unt. Textura cremoasă face din avocado un substitut excelent pentru unt. Poţi folosi avocado in loc de unt la retetele de negrese, briose si fursecuri.

Avocado este sănătos nu numai “în interior”, ci şi la exterior. Antioxidanţii şi aminoacizii din avocado îl transformă într-un excelent produs natural pentru frumuseţe. Poti folosi avocado drept masca pentru par sau masca hidratanta pentru ten. Avocado trateaza arsurile solare si chiar reduce ridurile.