Îţi doreşti un desert aromat şi sănătos, care să îţi îndulcească zilele de toamnă? Dovleacul este unul dintre alimentele care însoţesc venirea toamnei, răsfăţându-ţi papilele gustative cu aroma sa dulce. Fie ca îl foloseşti pentru placintă sau supă, fie că preferi să îl coci şi să îl consumi ca atare, poate avea numeroase beneficii pentru sănătatea ta.

Spre exemplu, dovleacul conţine antioxidanţi care îţi întăresc imunitatea, îţi protejează ochii şi te pot chiar feri de cancer. Unii din aceşti antioxidanţi – alfa-carotenul şi beta-carotenul – sunt cei care-i conferă dovleacului culoarea portocalie.

Dovleacul conţine o cantitate considerabilă de fibre, acestea fiind necesare pentru controlarea glicemiei, scăderea colesterolului şi păstrarea unei greutăţi normale.

În plus, este sărac în calorii şi grăsimi. Toamna este anotimpul plăcintelor, savurate alături de un ceai cald. Totuşi, dulciurile pot avea de multe ori efecte nedorite asupra siluetei tale. Soluţia? Încearcă plăcinta cu dovleac, care conţine un număr mic de calorii faţă de alte preparate similare. De asemenea, dovleacul copt este un desert delicios. Dacă ţi se pare că ai vrea să fie mai dulce, adaugă puţină scorţişoară în loc de zahăr.

Dovleacul conţine vitaminele A, C şi E, precum şi magneziu, potasiu şi fier.