Chiflele şi feliile de pâine Titan, şunca de porc Angst, salatele de la Eisberg, gemurile şi sucurile de mere Râureni, ouăle de la Toneli Holding sau laptele de la Albalact se numără printre ingredientele produse de companii locale, folosite de McDonald’s în România.

Reprezentanţii lanţului de restaurante au declarat pentru economica.net că aproximativ o treime din ingredientele folosite de McDonald’s în România provin de la furnizori locali.

Şi asta în timp ce carnea de vită folosită pentru preparatele McDonald’s provine din Italia, iar cartofii din Austria.

Produse fabricate în România se găsesc şi în cel mai vândut produs McDonald’s, Big Mac. Acestea sunt chiflele Big Mac cu susan (Titan) şi salata (Eisberg).

În România, McDonald’s  deţine 67 de unităţi, în 21 de oraşe, dintre care jumătate sunt drive-through. Acestea cumulează afaceri anuale de circa 120 de milioane de euro, realizate de 4.000 de angajaţi.

Aproape jumătate din restaurantele pe care americanii le operează în România sunt în Bucureşti.