Acum foarte multă vreme, oamenii erau capabili să mănânce foarte multe alimente in stare crudă. In zilele noastre insă, lucrurile nu mai stau chiar aşa. Mai mult decât atât, există alimente care nu pot fi consumate decât dacă sunt gătite, unul dintre principalele motive ale acestui fapt fiind imposibilitatea organismului de a le digera. Iată mai jos 5 dintre ele:
 
1. Cartofi verzi
 
Ati observat vreodată că in momentul in care cartofii sunt vechi se inverzesc sub coajă? Ei bine, acest lucru este cauzat de expunerea prelungită la soare, care duce la aparitia unei cantitati mari de solanină, o substantă considerată extrem de toxică.

2. Carnea de porc
 
Carnea de porc trebuie să fie gătită foarte bine, trecând de nivelul mediu de gătire al fripturii. In acest fel, distrugeti posibilele bacterii pe care le poate avea. In cazul in care mâncati carnea nefăcuta, aceste bacterii pot fi transmise foarte usor.

3. Fasole rosie
 
Pe lângă faptul ca gustul nu este prea bun, consumul fasolei rosii negătite poate duce la aparitia stărilor de vomă, ameţeală şi la apariţia altor probleme digestive. Acest lucru se datorează unei toxine naturale numită lectină.

4. Frunze de rubarba
 
Probabil ca ati auzit si voi ca rubarba este otravitoare in stare cruda, insa in mare parte acest lucru se datoreaza frunzelor sale. Frunzele contin o cantitate foarte mare de acid oxalic, care poate provoca afectiuni serioase ale rinichilor si poate cauza chiar moarte.

5. Samburi mango/ mere/ piersici/ pere/ caise
 
Acestea nu trebuie mâncate sub nici o forma, nici măcar dacă sunt gătite. Sâmburii contin o chimicală numită amigdalină, care se poate transforma în cianură. Din fericire, este nevoie de o cantitate foarte mare de fructe pentru a ajunge la imbolnăvire, insă este recomandat să evitam sa consumam sâmburii acestor fructe.