TITLURILE ZILEI:
• Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 28 aprilie 2017 3:24:10

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Prânzul, în mai multe ţări ale lumii. Ce primesc elevii la şcoală


21 februarie 2015

citeşte totul despre:
salata,
mandarine,
francezii,
dulciuri,
castraveti,
cartofi,
manance,
ofera,
proaspete,
scolii,
fastfood,
diferentelerating  rating     (205 vizualizări)

Alimentaţia unui şcolar este foarte bogată, deoarece consumul unor alimente bogate în nutrieenţi îl ajută să se dezvolte sănătos şi să aibă performanţe mai bune la şcoală.

În unele ţări din lume, prânzul se ia la cantina şcolii, iar nutriţioniştii aleg cele mai bune variante pentru elevi.

Diferenţele dintre ţări sunt evidente. Dacă unele şcoli se bazează foarte mult pe fructe şi pe legume proaspete, în alte ţări se obişnuieşte ca elevul să mânânce la şcoală mâncare de tip fast-food, mulţi carbohidraţi(pâine, piure de cartofi), dar şi dulciuri.

În Statele Unite, spre exemplu, un elev primeşte o chiflă, mazăre verde, compot de fructe, piure de cartofi şi şniţele cu ketchup.

Grecii, pe de altă parte, le oferă elevilor la prânz iaurt, salată de roşii şi de castraveţi, sărmăluţe în foi de viţă, mandarine proaspete şi orez cu legume şi cu carne de pui.

Francezii pun mare preţ pe o alimentaţie sănătoasă, iar elevii primesc la şcoală friptură, fructe proaspete, brânză, dar şi legume fierte.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi politisti la biserica; unul dintre ei il intreaba pe preot care avea bratul in ghips:
– Ce ai patit, parinte?
– Nimic fiule, m-am impiedicat de bideu si mi-am rupt mana.
Ies politaii din biserica si primul il intreaba pe al doilea:
– Ce dracu e ala bideu???
– Eu de unde sa stiu, sunt mai bine de zece ani de cand nu am mai fost la biserica!
„Nu aduna bani, adună-te cu oameni buni!” — Nikolai Gogol

Curs valutar
27 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5289 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1565 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3615 RON

Lira sterlina a crescut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online