Drojdia de bere se numără printre cele mai sănătoase alimente. Pe lângă faptul că este un produs la un preţ foarte accesibil, o poţi consuma proaspătă sau uscată şi să ai parte de aceleaşi beneficii pentru sănătate.

Drojdia de bere conţine multe vitamine (B, E, D, H), dar şi numeroase minerale de care organismul tău are nevoie în fiecare zi, pentru buna funcţionare. Drojdia de bere mai conţine proteine, lipide şi glucide.

O cură cu drojdie de bere durează între 10 şi 30 de zile, cu o săptămână pauza dacă vrei să repeţi procesul.

Drojdia de bere previne bolile cardiovasculare, ajută la tratarea bolilor de piele (inclusiv acnee, alopecie, psoriazis sau eczeme), menţine sănătatea părului şi a unghiilor, tratează ulceraţiile vaginale şi anale, poate preveni diferite tipuri de cancer (de prostată, de ficat, de piele, de gât), ajută la tratarea hepatitelor, ajută la vindecarea bolilor infecţioase.

Drojdia mai are şi alte proprietăţi: ajută la reglarea florei intestinale, reglează secreţia de insulină, tratează insomniile, consolidează sistemul osos în special la copii, întăreşte arterele şi te ajută să slăbeşti.

Drojdia de bere mai este folosită pentru tratarea diareei sau pentru tratarea răcelilor de sezon, datorită proprietăţilor sale anti-infecţioase.

Dacă vrei să ţii o cură cu drojdie de bere proaspătă, atunci consumă o linguriţă de drojdie frecată cu 2 linguriţe de miere de albine (cât mai curată, preferabil nu din comerţ) frecate până s-a format o pastă omogenă. Ia 3 porţii preparate astfel pe zi, pe stomacul gol, înaintea meselor principale.

Pentru drojdia uscată, trebuie mai întâi s-o dizolvi pe aceasta în suc natural proaspăt de fructe sau de legume (poţi folosi şi ceai). Dizolvă 2 linguriţe de drojdie uscată într-un litru de suc sau ceai, pe care îl bei în 3 reprize, înaintea meselor principale. Dacă îţi rămâne din amestec, îl poţi păstra o zi la frigider.