Murăturile sunt cu adevărat o mâncare ieşită din comun. Rezistă în timp, fiind venerate crezându-se că aduc frumuseţe, sănătate şi putere. În plin sezon de prepararea murăturilor ne-am gândit să vă oferim câteva date inedite despre aceste produse adorate de foarte multă lume.

1. Murăturile sunt menţionate în Biblie şi apar în operele lui Shakespeare. Există în istorie de multă vreme, dar se crede că au început a fi consumate în Mesopotamia, undeva prin anul 2400 IC.

2. Cristopher Columbus şi Amerigo Vespucci foloseau murăturile pentru a preveni apariţia scorbutului în rândul echipajului.

3. În insulele Pacificului băştinaşii murează legumele în gropi din pământ, acoperite cu frunze de banan, folosindu-le ca şi rezerve în caz de furtună. Aici murăturile sunt atât de valoroase încât fac parte din procesul de curtare al femeii, acestea arătând dacă bărbatul este în stare să aducă mâncare în casa

4. Americanii iubesc atât de mult murăturile încât peste 40% din producţia anuală de castraveţi sunt muraţi.

5. Poţi auzi "crănţăneala" unei murături bune de la 20 de paşi distanţă.

6. Multe celebrităţi sunt fani ai murăturilor: Regina Elizabeta I, Thomas Jefferson, John Adams, Bill Cosby, Ed Koch. Lui Elvis Presley îi plăceau murăturile pane.

7. George Washington a avut o colecţie de peste 400 de tipuri de murături.

8. Cleopatra mânca multe murături, crezând că acestea îi dau frumuseţea.