Ingrediente

  • 1 felie paine
  • 1 ou
  • unt
  • ulei de masline
  • sunca afumata
  • 1 rosie
  • parmezan
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se alege o felie de pâine mai mare şi i se decupează mijlocul, fără a-l arunca. Intr-o tigaie se incinge o lingurita ulei de masline si o bucatica de unt, iar in acest amestec se prajeste atat felia de paine, cat si mijlocul ei. Amestecul de grasimi trebuie sa fie bine incins (dar nu cat sa fumege :)), altfel painea se va imbiba in el prea tare. Cand s-a rumenit frumos pe o parte, se intoarce felia de paine si se sparge un ou in mijlocul gol.

Se asezoneaza cu sare si piper si se pune capacul pana se face oul. Atentie, galbenusul trebuie sa ramana moale. Daca si curge este perfect :)

Mijlocul painii se prajeste mai repede, astfel ca pana este gata oul ne putem ocupa de el.

Se garniseste cu ce se doreste sau cu ce se gaseste prin frigider. Noi am pus niste sunca afumata, rosii, fulgi de parmezan si putin patrunjel. Pe langa gustul bogat, ii da si o culoare frumoasa farfuriei.

Ambele paini se servesc calde.

 

SURSA: gustos.ro