Dacă vrei o viaţă mai sănătoasă, primul pas în direcţia cea bună este limitarea consumului de dulciuri şi zaharuri rafinate, iar într-o lume ideală, am putea să ne îndulcim ziua doar cu fructe. Însă cu toţii ştim că o poftă de dulce, satisfacută din când în când, ne poate înveseli mult. În cazul în care nu poţi trăi fără dulciuri, dar vrei să-ţi îmbunătăţeşti calitatea vieţii, noi îţi propunem trei alternative naturale la zahăr, care ne afectează mai puţin negativ organismul:

1. Mierea. Cu siguranţă cea mai hrănitoare alternativă, mierea naturală, cu fagure, aduce beneficii care nu sunt deloc de neglijat. Mierea este astringentă, calmează gâtul roşu şi inflamat, sprijină procesul digestiv, conţine flavonoizi şi alţi antioxidanţi, având în acelaşi timp un puternic efect antibacterian. Mierea, în cantităţi moderate, poate fi benefică organismului. Foloseşte-o pentru a îndulci cerealele de dimineaţă, cafeaua, ceaiul ori limonada!(...)

2. Siropul de arţar, un produs tradiţional canadian, ajuns recent pe pieţele româneşti, este dulce şi se obţine din seva arţarului (Acer Saccharum). Există diverse tipuri de sirop de arţar, cel mai translucid fiind considerat cel mai pur. Siropul de arţar, în cantităţi moderate, poate înlocui cu succes zahărul, mai ales în deserturi şi produse însiropate. Acesta are în compoziţie antioxidanti (flavonoizi), calciu, fier şi zinc, fiind util pentru calmarea greţei, a problemelor stomacale şi a gâtului iritat.

Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - Ziarul "ring", iar pentru publicaţiile online - http://www.ziarulring.ro/stiri/sanatate/246321/2014/Indulcitorii-NATURALI-care-bat-zaharul
2. Siropul de arţar, un produs tradiţional canadian, ajuns recent pe pieţele româneşti, este dulce şi se obţine din seva arţarului (Acer Saccharum). Există diverse tipuri de sirop de arţar, cel mai translucid fiind considerat cel mai pur. Siropul de arţar, în cantităţi moderate, poate înlocui cu succes zahărul, mai ales în deserturi şi produse însiropate. Acesta are în compoziţie antioxidanti (flavonoizi), calciu, fier şi zinc, fiind util pentru calmarea greţei, a problemelor stomacale şi a gâtului iritat.

Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - Ziarul "ring", iar pentru publicaţiile online - http://www.ziarulring.ro/stiri/sanatate/246321/2014/Indulcitorii-NATURALI-care-bat-zaharul
2. Siropul de arţar, un produs tradiţional canadian, ajuns recent pe pieţele româneşti, este dulce şi se obţine din seva arţarului (Acer Saccharum). Există diverse tipuri de sirop de arţar, cel mai translucid fiind considerat cel mai pur. Siropul de arţar, în cantităţi moderate, poate înlocui cu succes zahărul, mai ales în deserturi şi produse însiropate. Acesta are în compoziţie antioxidanti (flavonoizi), calciu, fier şi zinc, fiind util pentru calmarea greţei, a problemelor stomacale şi a gâtului iritat

Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - Ziarul "ring", iar pentru publicaţiile online - http://www.ziarulring.ro/stiri/sanatate/246321/2014/Indulcitorii-NATURALI-care-bat-zaharul

2. Siropul de arţar, un produs tradiţional canadian, ajuns recent pe pieţele româneşti, este dulce şi se obţine din seva arţarului (Acer Saccharum). Există diverse tipuri de sirop de arţar, cel mai translucid fiind considerat cel mai pur. Siropul de arţar, în cantităţi moderate, poate înlocui cu succes zahărul, mai ales în deserturi şi produse însiropate. Acesta are în compoziţie antioxidanti (flavonoizi), calciu, fier şi zinc, fiind util pentru calmarea greţei, a problemelor stomacale şi a gâtului iritat

3. Extractul de Stevia Rebaudiana. Este un îndulcitor din generaţia nouă, obţinut dintr-o plantă nativă Americii de Sud. Este de 10 ori mai dulce decât zahărul şi are foarte puţine calorii. Dacă trebuie să foloseşti un îndulcitor, poţi apela la extractul de stevie, care se găseşte la magazine naturiste şi plafaruri. Suferinzii de diabet vor trebui să consulte medicul înainte de a folosi orice fel de îndulcitori sau zaharuri!

SURSA: Ziarul Ring