Independenţa asta, în profunzimea ei, este greu de înţeles în România, dovadă că oamenii au crezut în falsul independent al europarlamentarelor.  Aici nu este vorba despre independentul dintr-o campanie, ci independentul ca fire. Diaconu a fost independentul dependent, Corina a fost independentul naiv. Fosta campioană mondială a fost consiliată prost. Programul ei a fost cu adevărat unul aplicat, dar greşit ales! Nu poţi miza pe ”Educaţie, sănătate şi bunăstare prin sport” într-o ţară populată de amotrici. De oameni care îşi rup gâtul când fac o tumbă!

Corina a luat de bună această perspectivă pentru că a fost de bună credinţă. Şi naivă, într-un fel. Dar nu trebuie să-i pară rău. Tocmai naivitatea ei de a crede într-un astfel de proiect este nota de trecere pe care a primit-o Corina după această campanie. Pentru că nu a făcut jocul după regulile altora. A mers după regulile ei, clădite prin antrenamente, satisfacţii şi dezamăgiri.

Şi scorul ei, în aceste condiţii, nu a fost deloc rău. Trebuie să creadă că se va schimba ceva, să nu renunţe la ideea ei şi să vadă ca voturile date ei, dar şi cele anulate, spun ceva!

Nu ştiu câţi ar fi avut curajul să intre în lupta asta, aşa cum a făcut-o ea! Mulţi au râs de ideea ei, alţii nu au avut încredere, ştiind că balaurul putred al sistemului românesc o va linşa, facil. Nici eu nu am crezut că ea poate reuşi. Dar ea a crezut, în ciuda evidenţei!

Am auzit-o pe Corina explicând  ceea ce a trăit în campanie. Şi ea a fost singura care a făcut campanie, în mod real, bătând ţara în lung şi în lat. Ea nu a avut acces pe la televiziuni, ea a luat contact real cu oamenii.

Stofa de campioană s-a văzut şi prin modul în care a acceptat eşecul, privind doar înainte.  Şi spune toate astea unul care nu a votat-o, deşi a fost la vot! Nu pentru că n-ar fi meritat, ci pentru că am ştiut că nu are nicio şansă. Acum constat, de fapt, că nu am ştiut nimic! Am avut doar senzaţia că ştiu!

Şi, dacă mâine vine un independent de genul Corinei, pentru a-mi cere votul,  îl voi da. Poate, pentru prima dată, cu toată convingerea.

Nu e tardiv!