TITLURILE ZILEI:
• Aproape 450 de şoferi au rămas fără permise de conducere şi peste 5.500 au fost amendaţi cu o zi înaintea minivacanţei de 1 Mai    • Trafic aglomerat pe DN 1, la Comarnic, Sinaia, Buşteni şi la ieşirea de pe autostrada A1 în DN7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea    • Simona Halep s-a calificat în semifinalele Porsche Tennis Grand Prix    • Risc maxim de avalanşă în Munţii Făgăraş, Bucegi şi Piatra Craiului    • Fotbalul se schimbă. Arbitraj video la Cupa Mondială din Rusia, în 2018    • Alimente care nu sunt chiar atât de sănătoase    • Ce trebuie să faceţi când vă vindeţi maşina    • Pompierii prahoveni au grijă de minivacanţa de 1 Mai    • Contractul pentru construirea podului peste Dunăre, postat în SEAP    • Deplasare a Petrolului 52 la echipa care a pus cele mai mari probleme în tur pe “Ilie Oană”, CS Cornu    • Maxima zilei - 29 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 29 aprilie 2017    • Aproape 450 de şoferi au rămas fără permise de conducere şi peste 5.500 au fost amendaţi cu o zi înaintea minivacanţei de 1 Mai    • Trafic aglomerat pe DN 1, la Comarnic, Sinaia, Buşteni şi la ieşirea de pe autostrada A1 în DN7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea    • Simona Halep s-a calificat în semifinalele Porsche Tennis Grand Prix    • Risc maxim de avalanşă în Munţii Făgăraş, Bucegi şi Piatra Craiului    • Fotbalul se schimbă. Arbitraj video la Cupa Mondială din Rusia, în 2018    • Alimente care nu sunt chiar atât de sănătoase    • Ce trebuie să faceţi când vă vindeţi maşina    • Pompierii prahoveni au grijă de minivacanţa de 1 Mai    • Contractul pentru construirea podului peste Dunăre, postat în SEAP    • Deplasare a Petrolului 52 la echipa care a pus cele mai mari probleme în tur pe “Ilie Oană”, CS Cornu    • Maxima zilei - 29 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 29 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Sâmbătă - 29 aprilie 2017 8:39:42

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


De ce este România aşa (II)


28 iulie 2013

citeşte totul despre:
taram,
stanga,
simbolul,
romania,
nationala,
marile,
occident,
politica,
editorialistul,
financiara,
autorul,
durabile,
exilulrating  rating     (174 vizualizări)

Revoluţia din 1989, ce  părea a fi momentul descătuşării noastre supreme, ne-a găsit, ca întotdeauna, de altfel, nepregătiţi, pradă unei cumplite crize morale. După primii doi ani de libertate îngăduită, după toate convulsiile sociale violente, care ne-au aruncat într-un tărâm democratic al nimănui, am înregistrat semnele consistente ale noului exil românesc. A fost cea mai dramatică pierdere de substanţă naţională după abdicarea regelui şi instaurarea forţată a regimului comunist.

Tinerii progresişti numiţi ironic bonjurişti doar pentru că se salutau cu bonjour se întorceau din  Occident, de la studii, însufleţiţi de progresul naţiei lor, pregătiţi să înfăptuiască Revoluţia de la 1848. Cei de acum aleg, cel mai adesea înlăcrimaţi, exilul, pentru că Ţara, prin clasa ei politică, nu este pregătită să le ofere nici măcar iluzia unui viitor…

Această pierdere de substanţă românească din ultimele decenii este o explicaţie majoră pentru situaţia în care ne aflăm. Continuăm să ne înstrăinăm  profesioniştii, a căror pregătire ţine mai degrabă de harul unor dascăli, decât de rezultatul unui proces coerent. De aceea, reprofesionalizarea României devine o ţintă ce ţine de securitatea naţională!

Cu vreo trei ani în urmă, numele lui Călin Georgescu, autorul Strategiei durabile a României, era vehiculat cu speranţa pentru postul de premier(ca şi acum, eram tot într-o criză…). Dar cum să numeşti prim-ministru un om din afara sistemului, care mai are şi curajul de a spune răspicat:  Criza prin care trecem nu este doar financiară şi economică, ci şi una morală şi intelectuală. În acest context, incompetenţa şi corupţia merg mână în mână, formând un sistem care se apără pe sine însuşi.

Amestecul de minciuni, găleţi colorate, pixeli discutabili şi găselniţe de PR, iată ţesătura sufocantă prin care binele răzbeşte tot mai greu. Cea mai gravă  fractură nu este aceea între palate sau între stânga şi dreapta ( vă mai amintiţi de un partid al cărui slogan era-Noi cu voi? Ei cu ei!- în timp ce, cu o laşitate exemplară, îşi schimba culoarea devenită simbolul aroganţei?). De fapt, România se împarte simplu în doar două categorii: oameni ca noi şi oameni ca ei! Două categorii imposibil de intersectat, cu excepţia momentelor în care au nevoie de votul nostru, la fel de mult cum avem noi nevoie de iluziile pe care ni le vând( Balzac spune că distanţa între oameni poate fi, uneori, ca o durere fizică…).

O ţară în care, spune editorialistul de la Deutsche Welle, ceea ce se vede este mult mai puţin important decât ceea ce nu se vede şi în care sursele de mândrie ale statului nu sunt marile construcţii publice, performanţele sistemului şcolar sau ale celui de sănătate.

O ţară în care fini şi naşi, înfrăţiţi în tăcerile ce le garantează libertatea de a sfida, se desfată, rafinat, ascultând înduioşaţi maneliştii noştri minune, din a căror gândire vă prezint esenţialul: Cine a venit să joacă să joacă! Cine nu să nu ne-ncurcă!"                                  

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Maria era mioapa, dar prea vanitoasa ca sa poarte ochelari si in plus foarte hotarata sa se marite.
In cele din urma si-a gasit un sot si a plecat in luna de miere.
Cand Maria s-a intors mama sa a tipat ingrozita cand a vazut-o, s-a repezit spre telefon si a sunat un oftalmolog:
– Doctore, spuse ea gafaind, trebuie sa vii aici neaparat…este o urgenta! Fiica mea, care totdeauna a avut probleme cu ochii dar a refuzat sa poarte ochelari tocmai s-a intors din luna de miere…
– Doamna, o intrerupse doctorul, stapaniti-va va rog…spuneti-i fiicei dv sa ma caute la cabinet. Oricat de rau ar vedea asta nu poate fi considerata cu adevarat o urgenta…
– O, nu, spuse mama…nu intelegeti! Tipul cu care s-a intors fiica mea din luna de miere nu e acelasi cu care a plecat!!!
Viaţa poate fi trăită oriunde. Decorul nu are nicio importanţă, esenţială este intensitatea. — Cezar Petrescu

Curs valutar
28 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5333 RON

Moneda euro a crescut


USD
USD = 4.1453 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3604 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online