TITLURILE ZILEI:
• Aproape 450 de şoferi au rămas fără permise de conducere şi peste 5.500 au fost amendaţi cu o zi înaintea minivacanţei de 1 Mai    • Trafic aglomerat pe DN 1, la Comarnic, Sinaia, Buşteni şi la ieşirea de pe autostrada A1 în DN7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea    • Simona Halep s-a calificat în semifinalele Porsche Tennis Grand Prix    • Risc maxim de avalanşă în Munţii Făgăraş, Bucegi şi Piatra Craiului    • Fotbalul se schimbă. Arbitraj video la Cupa Mondială din Rusia, în 2018    • Alimente care nu sunt chiar atât de sănătoase    • Ce trebuie să faceţi când vă vindeţi maşina    • Pompierii prahoveni au grijă de minivacanţa de 1 Mai    • Contractul pentru construirea podului peste Dunăre, postat în SEAP    • Deplasare a Petrolului 52 la echipa care a pus cele mai mari probleme în tur pe “Ilie Oană”, CS Cornu    • Maxima zilei - 29 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 29 aprilie 2017    • Aproape 450 de şoferi au rămas fără permise de conducere şi peste 5.500 au fost amendaţi cu o zi înaintea minivacanţei de 1 Mai    • Trafic aglomerat pe DN 1, la Comarnic, Sinaia, Buşteni şi la ieşirea de pe autostrada A1 în DN7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea    • Simona Halep s-a calificat în semifinalele Porsche Tennis Grand Prix    • Risc maxim de avalanşă în Munţii Făgăraş, Bucegi şi Piatra Craiului    • Fotbalul se schimbă. Arbitraj video la Cupa Mondială din Rusia, în 2018    • Alimente care nu sunt chiar atât de sănătoase    • Ce trebuie să faceţi când vă vindeţi maşina    • Pompierii prahoveni au grijă de minivacanţa de 1 Mai    • Contractul pentru construirea podului peste Dunăre, postat în SEAP    • Deplasare a Petrolului 52 la echipa care a pus cele mai mari probleme în tur pe “Ilie Oană”, CS Cornu    • Maxima zilei - 29 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 29 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Sâmbătă - 29 aprilie 2017 8:40:03

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Iarna prăbuşirii noastre


31 ianuarie 2014

citeşte totul despre:
avion,
ameninta,
cinic,
copiii,
demisioneaza,
cabotini,
blogul,
zisopol,
vicepremier,
tineri,
sperantelor,
servicii,
sarbatoarea,
romaniei,
patriotismrating  rating     (154 vizualizări)

De căte prăbuşiri mai avem, oare, nevoie ca să înţelegem că  nu suntem decât nişte  amărâţi de cobai  aruncaţi în jocul  politic al zilei, făptuit, cel mai adesea , de  o armată de incompetenţi fideli, cu jupânul în suflet ?

       Scena politică a României de astăzi  este, de fapt,  un  mare studio cinematografic. După ce îşi termină replicile din scenariul întocmit de sistem , aceşti cabotini învestiţi cu speranţele noastre înfocate şi mereu înşelate se întorc senini la statutul lor real.  Soţia unui  vicepremier ameninţă birjăreşte, fără pic de estetică  feminină, o fostă doamnă  ministru  demisionează  iremediabil şi definitiv din partidul a cărei dreaptă emblemă  devenise, un fost ministru al învăţământului se filmează întocmind o cerere, compoziţia sa neputând primi notă de trecere, pentru un subiect  ce ţine de clasa a VI-a. Dar la ce să ne aşteptăm, când numirile în capul trebii ţin,  mai degrabă, de  capriciile consilierelor, decât de rigoare şi de competenţă ?

          Washington Post  pune degetul pe rană: România, o ţară fără duşmani, are şapte servicii secrete care nu pot localiza un avion. Zeci de milioane de euro au fost daţi pe programul STS pentru a face funcţional celebrul 112 dar, atunci când specialiştii  plătiţi cu salarii de zece ori mai mari decât cele din învăţământ,  au fost chemaţi să-şi îndeplinească îndatoririle de serviciu, s-a ales praful de toată ţesătura aproape mistică, oarecum intangibilă, care invăluie tăcut România de astăzi.

         Priviţi rezultatele descurajante ale  elevilor noştri, la testul Pisa!  E, însă, mai profitabil politic să acuzi învăţământul,  decât să-l susţii, aplicându-i o  reformă corectă , necesară, şi, de ce nu, vizionară. Cât de orb să fii să nu vezi că elevii aflaţi în frunte aparţin unor ţări care de ani de zile investesc masiv şi inteligent  în educaţie?  E mai profitabil, însă, să faci din copiii românilor generaţii fără identitate, pentru că atunci când inventezi pericole  pe care doar tu le poţi rezolva nu ai nevoie de oameni care să gândească, ci să te urmeze necondiţionat (vezi sand-box syndrome). Dar cum ar putea aceşti oameni aflaţi în înaltul ucis al speranţelor noastre să dea răspunsuri pentru România, când ei evită să răspundă întrebărilor despre ei înşişi, îngăduind cinic realităţii să devină una cu adevărul?

           România este ţara lui asta este. Nu există leac, nu există salvare, nu există soluţii, scrie, pe blogul său, George Damian, un intelectual  pe  deplin stimabil.

          Şi pentru ca tabloul prăbuşirii noastre să fie complet, vă supun reflecţiei rândurile celui mai aprig susţinător prezidenţial , omul care şi-a făcut din victoria dreptei în România un adevărat ideal, profesorul Tom Gallagher : Oricât de greu mi-ar fi să o spun, mă tem că, astăzi, societatea românească în ansamblu seamănă tot mai mult cu cea a romilor, împărtăşindu-i orizontul extrem de limitat. Mai presus de orice, reacţia multor tineri români faţă de România este similară cu  cea a majorităţii cetăţenilor de etnie romă. Nu este o ţară care să  îi inspire, care să îi determine să coopereze cu ceilalţi sau să facă sacrificii. Este doar un teritoriu în care locuiesc din întâmplare şi pentru mulţi dintre ei a pleca făra a se mai întoarce nu implică niciun sentiment al dezrădăcinării.

              Cât e adevăr şi cât e prăbuşire în această radiografie occidentală, nu ştiu sau, cel puţin, nu ştiu acum . Tot ce ştiu este , însă, că o tăcere vinovată o însoţeşte!

P.S.

               În ciuda vremii şi a vremurilor, sunt oameni care fac din patriotism şi respectul tradiţiei  fapte  de viaţă. Sâmbăta trecută, am fost invitat la sărbătoarea Vasilopita, a comunităţii greceşti din Ploieşti. Acolo, am reîntâlnit un prieten de suflet căruia îi mulţumesc, o dată în plus pentru tot ceea ce face (şi) în folosul copiilor noştri. Mulţumesc,  Dragoş  Zisopol, mulţumesc, prietene! Efharisto poli!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Maria era mioapa, dar prea vanitoasa ca sa poarte ochelari si in plus foarte hotarata sa se marite.
In cele din urma si-a gasit un sot si a plecat in luna de miere.
Cand Maria s-a intors mama sa a tipat ingrozita cand a vazut-o, s-a repezit spre telefon si a sunat un oftalmolog:
– Doctore, spuse ea gafaind, trebuie sa vii aici neaparat…este o urgenta! Fiica mea, care totdeauna a avut probleme cu ochii dar a refuzat sa poarte ochelari tocmai s-a intors din luna de miere…
– Doamna, o intrerupse doctorul, stapaniti-va va rog…spuneti-i fiicei dv sa ma caute la cabinet. Oricat de rau ar vedea asta nu poate fi considerata cu adevarat o urgenta…
– O, nu, spuse mama…nu intelegeti! Tipul cu care s-a intors fiica mea din luna de miere nu e acelasi cu care a plecat!!!
Viaţa poate fi trăită oriunde. Decorul nu are nicio importanţă, esenţială este intensitatea. — Cezar Petrescu

Curs valutar
28 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5333 RON

Moneda euro a crescut


USD
USD = 4.1453 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3604 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online