Fetiţa mea în vârstă de trei ani m-a întrebat, zilele trecute, „ce sunt politicienii”...O întrebare grea la care nici măcar eu, ca ziarist, nu prea reuşesc să răspund corect. Aş fi putut să îi dau definiţia din DEX, dar....cum v-am spus, Cati are doar trei ani...Căutând un răspuns rapid (copilul nu are răbdare să îi răspund după două-trei zile) mă gândeam că a fost mult mai uşor să îi răspund la întrebări legate de maşini, avioane, parcuri sau baluri ale bobocilor...Ce o fi apucând-o cu politicienii ăştia?

Şi cum la modă este Facebookul, am decis rapid să cer ajutorul prietenilor din mediul virtual...

Şi am aflat că sunt „niste hoţi”, „o adunătură de oameni răi”, „oameni aleşi pentru a crea legi”, „oamenii cu cozonacul”, etc... Şi totuşi, niciuna dintre explicaţii nu era bună pentru o fetiţă de trei ani.

Aşa că am ales să îi spun că sunt nişte oameni care au grijă să fie linişte în jurul nostru, să avem tot ce ne trebuie şi să putem să cumpărăm tot ce vrem de la magazin.
 

Sigur veţi spune că am minţit copilul, dar nu puteam să merg pe variantele prietenilor de la Facebook... Ar fi trebuit atunci să îi explic ce sunt legile sau ce sunt hoţii...Dar şi mai genială a fost replica fetiţei...”Atunci dacă au grijă să avem bani, să vorbească şi cu Moş Crăciun să-mi aducă mai multe cadouri”!

Draga mea, din păcate, politicienii ar fi în stare să-l omoare pe Moş Crăciun sau mai bine să îi impoziteze banii de cadouri...Dar o să creşti mare, o să înţelegi ce sunt politicienii şi sper să stai cât mai departe de politică şi de politicieni!