Moartea aduce rating...Sau în cazul presei online trafic. Până aici, nimic nou sub soare. Dar stau şi mă gândesc unde au dispărut valorile poporului român, de ce nu ne mai interesează un concert al filarmonicii, un spectacol de teatru sau o expoziţie de pictură?

Deschid posturile de ştiri şi aflu că vedeta X şi-a îngropat bunica. Accesez un ziar online şi citesc că solistul Y este la o înmormântarea unei rude apropiate...

Oameni buni, am înnebunit cu toţi? Am ajuns să vânăm durerea semenilor? De ce nu ne interesează, spre exemplu că marea actriţă Draga Olteanu Matei a împlinit 80 de ani? Sunt convinsă că în momentul în care doamna comediei româneşti va trece în nefiinţă mult mai mulţi oameni vor merge să îi pozeze sicriul, vor şuşoti şi vor plânge după  marea actriţă care a dispărut...Ne hrănim orgoliul din lacrimile semenilor...Suntem satisfăcuţi de chipurile brăzdate de durere...Jubilăm la isteria unui om care suferă la moartea unei rude...

Nu înţeleg de ce ştacheta colegilor mei ziarişti a scăzut atât de mult, de ce am ajuns să ne bucurăm de capra vecinului care e cu un picior în groapă şi nu ne bucurăm atunci când un elev român câştigă medalia de aur la o olimpiadă internaţională?

Eu vă propun să renunţăm pentru o zi să dăm like pe Facebook la ştirile despre accidente rutiere cu victime. Vă propun să scriem doar că a dispărut un mare artist şi să nu ne mai înghesuim la înmormântare pentru a prinde cadrul cel mai bun. Vă propun să scriem despre copiii care se străduiesc să facă sport de performanţă într-o ţară care nu încurajează performanţa.

Ce ziceţi? Încercăm?