TITLURILE ZILEI:
• Aproape 450 de şoferi au rămas fără permise de conducere şi peste 5.500 au fost amendaţi cu o zi înaintea minivacanţei de 1 Mai    • Trafic aglomerat pe DN 1, la Comarnic, Sinaia, Buşteni şi la ieşirea de pe autostrada A1 în DN7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea    • Simona Halep s-a calificat în semifinalele Porsche Tennis Grand Prix    • Risc maxim de avalanşă în Munţii Făgăraş, Bucegi şi Piatra Craiului    • Fotbalul se schimbă. Arbitraj video la Cupa Mondială din Rusia, în 2018    • Alimente care nu sunt chiar atât de sănătoase    • Ce trebuie să faceţi când vă vindeţi maşina    • Pompierii prahoveni au grijă de minivacanţa de 1 Mai    • Contractul pentru construirea podului peste Dunăre, postat în SEAP    • Deplasare a Petrolului 52 la echipa care a pus cele mai mari probleme în tur pe “Ilie Oană”, CS Cornu    • Maxima zilei - 29 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 29 aprilie 2017    • Aproape 450 de şoferi au rămas fără permise de conducere şi peste 5.500 au fost amendaţi cu o zi înaintea minivacanţei de 1 Mai    • Trafic aglomerat pe DN 1, la Comarnic, Sinaia, Buşteni şi la ieşirea de pe autostrada A1 în DN7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea    • Simona Halep s-a calificat în semifinalele Porsche Tennis Grand Prix    • Risc maxim de avalanşă în Munţii Făgăraş, Bucegi şi Piatra Craiului    • Fotbalul se schimbă. Arbitraj video la Cupa Mondială din Rusia, în 2018    • Alimente care nu sunt chiar atât de sănătoase    • Ce trebuie să faceţi când vă vindeţi maşina    • Pompierii prahoveni au grijă de minivacanţa de 1 Mai    • Contractul pentru construirea podului peste Dunăre, postat în SEAP    • Deplasare a Petrolului 52 la echipa care a pus cele mai mari probleme în tur pe “Ilie Oană”, CS Cornu    • Maxima zilei - 29 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 29 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Sâmbătă - 29 aprilie 2017 8:39:09

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Comisia Europeană, o sperietoare pentru românul de rând


13 octombrie 2016

citeşte totul despre:
dezinteresul,
europeana,
franta,
germania,
inundatii,
migatiei,
organizata,
preluati,
realitate,
situatia,
statelor,
romaniarating  rating  rating     (231 vizualizări)

În luna septembrie am participat la o vizită de documentare pentru jurnalişti organizată de Comisia Europeană. Timp de cinci zile, la Bruxelles, am discutat , alături de alţi jurnalişti din România, despre problemele reale ale Europei, aşa cum sunt ele văzute acolo.

Din păcate mesajele Comisiei Europene nu sunt transmise corect către românul de rând, cel care consideră că instituţia este un fel de Bau Bau pentru guvernanţii noştri.

Să luăm spre exemplu tema migaţiei, o temă care a făcut valuri uriaşe în rândul opiniei publice din România.

S-a tot vorbit despre Constituţia României care nu permite strămutări de populaţie, dar care este realitatea? Câţi refugiaţi au ajuns în România? Este un subiect despre care nimeni nu spune mai nimic. De fapt, agenda publică a cetăţeanului conţine doar refuzul acceptării migranţilor, uitând că, în realitate, milioane de românia au luat cu asalt Spania, Italia, Marea Britanie, în cautare unei vieţi mai bune.

Din cei 160.000 de refugiaţi care ar fi trebuit redistribuiţi între statele Uniunii Europene, în baza faimoaselor cote obligatorii, un număr foarte mic a fost preluat de ţările membre.

Spre exemplu, România a preluat doar 12 migranţi din Italia şi alţi 147 din Grecia. Ţara noastră a anunţat 1.502 de locuri disponibile, fiind obligată să preia  4.021 de oameni. Deci? Unde este strămutarea aia masivă de populaţie despre care se vorbea cu ardoare în presă şi pe reţelele de socializare?

Nici în privinţa refugiaţilor sirieni preluaţi direct din Turcia, pe bază voluntară, stabilit de acordul UE-Turcia, statele europene nu au dovedit o sensibilitatea mai mare. În afară de Germania, cu 609 de oameni preluaţi, Suedia cu 269, Franţa cu 197 şi Olanda care a primit 170 de refugiaţi, celelalte state nu par interesate de subiect. Austria, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Ungaria, Irlanda, Polonia, România, Slovacia sau Slovenia nu au primit niciun refugiat.

Dezinteresul statelor membre duce la  o adevărată catastrofă umanitară în Grecia, unde insulele din Marea Egee  fac faţă din ce în ce mai greu numărului mare de migranţi.  Adăposturile sunt supraaglomerate şi se ajunge la violenţe iar autorităţile nu prea mai reuşesc să ţină situaţia sub control.

În tot acest timp, România se confruntă cu inundaţii, iar pe alocuri auzi că e nevoie să vină Comisia Europeană să ne oprească puhoaiele…

Şi am o singură întrebare…Ştim ce face Comisia Europeană pentru noi, dar…noi  ce facem pentru Comisia Euroneană? Dar pentru Uniune?


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Maria era mioapa, dar prea vanitoasa ca sa poarte ochelari si in plus foarte hotarata sa se marite.
In cele din urma si-a gasit un sot si a plecat in luna de miere.
Cand Maria s-a intors mama sa a tipat ingrozita cand a vazut-o, s-a repezit spre telefon si a sunat un oftalmolog:
– Doctore, spuse ea gafaind, trebuie sa vii aici neaparat…este o urgenta! Fiica mea, care totdeauna a avut probleme cu ochii dar a refuzat sa poarte ochelari tocmai s-a intors din luna de miere…
– Doamna, o intrerupse doctorul, stapaniti-va va rog…spuneti-i fiicei dv sa ma caute la cabinet. Oricat de rau ar vedea asta nu poate fi considerata cu adevarat o urgenta…
– O, nu, spuse mama…nu intelegeti! Tipul cu care s-a intors fiica mea din luna de miere nu e acelasi cu care a plecat!!!
Viaţa poate fi trăită oriunde. Decorul nu are nicio importanţă, esenţială este intensitatea. — Cezar Petrescu

Curs valutar
28 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5333 RON

Moneda euro a crescut


USD
USD = 4.1453 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3604 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online