De 9 etape, Petrolul n-a obţinut niciun punct. E prima dată în istorie când echipa ploieşteană a stat atât de mult pe ultimul loc în clasament, aproape de la început şi până la sfârşit.

Petrolul nu mişcă deloc, în vreme ce altele se încălzesc, câştigă meciuri.

FC Voluntari şi Chiajna tocmai s-au impus la Iaşi, respectiv la Botoşani, relansând lupta la retrogradare. După cum se joacă acum în playout, dacă oricare dintre echipe poate merge în B, Petrolul, care se află la 12 puncte de locul de baraj, merge sigur!

Uitându-vă la meciuri, nu aveţi mereu senzaţia că celelalte formaţii sunt mai puternice ca în toamnă, iar Petrolul, nu? Nu vi se pare că echipa asta nu a realizat nimic? Nu v-a încercat sentimentul că totul este inutil?

Petrolul a rămas pe loc, la alea patru puncte amărâte. Parcă i-a îngheţat timpul, parcă a fost prins într-un bloc de gheaţă la maginea unei forfote de nedescris, în care toată lumea dă din coate, din mâini şi din picioare pentru un loc în campionatul următor.

Este o prezenţă îngheţată pe care ceilalţi abia o mai remarcă, iar venirea lui Gane nu-i va schimba soarta, oricât i-ar sufla în palme.

Desigur, noul tehnician nu e vinovat cu nimic. Omul n-a venit să se bată cu pumnul în piept, să zică ce proşti au fost ăilalţi. Ionel Gane vine să încălzească niţel atmosfera, să schimbe un pic impresia deplorabilă pe care a lăsat-o echipa, să ia nişte puncte. Vrea să revină în circuitul care tocmai îl uitase nemeritat, prin scoaterea Petrolului din vrie şi prăbuşirea lui pe pistă - dacă se poate -, într-o poziţie cât de cât normală, nu direct în bot! 

Altfel, dezastrul e complet şi nu poate fi evitat, decât dacă am da timpul înapoi. Cu vreo 4 ani!