Dacă faci o recapitulare a acestui sezon, te iei cu mâinile de cap şi de dai de pereţi. Nimic din planul de reorganizare nu s-a respectat până acum.

Echipa trebuia să prindă playoff-ul, dar se luptă pentru barajul de retrogradare.

Clubul trebuia să vândă jucători cu bani grei în această iarnă, bani care cu care să fie stinse o parte din datorii. Joiţa zicea că numai Altama face 1,5 milioane de euro! Petrolul n-are nicio încasare din vânzarea de jucători. Moussa e dat dispărut, de Zoubir e nevoie la echipă şi oricum valorează mai mult decât sunt dispuşi să dea unii şi alţii acum. Pe ceilalţi care se pot transfera nu-i vrea nimeni sau îi vrea dar pe un salariu mai mic decât la Ploieşti. Aşa că nu pleacă.

Petrolul trebuia să obţină anul acesta un loc cât mai bun pentru a încasa cât mai mulţi bani din drepturile de televizare. În vară se vorbea despre locul 3. Suntem pe 14. Pe ultimul. 

Tot în vară, ni s-a spus că depunctarea e nedreaptă şi că recuperarea celor 6 puncte e floare la ureche. Aşa au zis conducătorii, managerii, antrenorii, jucătorii timp de o jumătate de an. Acum, nimeni nu mai zice nimic. 

Dar, în sfârşit, putem deduce câte puncte are Petrolul de fapt. Are 8 (opt) pentru că nu mai face nicio contestaţie la TAS, aşa cum s-a scris în urmă cu trei zile. Dacă nu era aşa, clubul s-ar fi apărat, ar fi prezentat situaţia corectă iar presa ar fi încasat bobârnacele binemeritate. Dar nu. Petrolul tace pe acest subiect. Conducerea merge pe şest. E acceptare prin tăcere, după cum bine s-a exprimat un coleg.

În rest, totul este bine şi frumos, jucătorii trag ca disperaţii să-l convingă pe Schumacher, Petrolul n-a pierdut niciun meci în Antalya, iar antrenorul numără vesel orele până la primul joc oficial.

Avem 8 puncte, suntem pe ultimul loc. FC Voluntari are 15 şi l-a pus preşedinte pe Mitică Dragomir.

Dar totul e bine. Jucătorii trag tare la antrenamente, Varga a speriat Antalya, antrenorul Schumacher este pregătit să dea cu jumătate din Liga I de pământ.

Şi oricum, alea 6 puncte erau de fapt 3, care înjumătăţite dau 1,5, adică două, prin rotunjire.

Ia mai dă-i în mă-sa cu TAS-ul lor!