Mihăileşti, Muntenegru, Ungaria, DN1,Bucureşti...Locuri în care tragediile au îndoliat poporul român...

Sunt ziarist de prin 93...Din fericire (ce urât sună...) pentru mine m-am specializat în politică şi administraţie. Am evitat „evenimentul” dar am ascultat mereu cu pielea de găină poveştile colegilor mei care se întorceau de la diverse accidente.

M-am „hrănit” cu articolele despre dezastrul de la Mihăileşti sau cu cele despre accidentul de autocar din Muntenegru. Am evitat să scriu despre reacţiile politicienilor imediat după aceste dezastre. Pentru că nu vreau politicieni care se caţără pe cadavre pentru a da bine în ochii electoratului.

Şi acum, după dezastrul de la Colectiv, e la fel. Văd politicieni discreţi care ies cu declaraţii scurte şi la obiect şi tot respectul pentru ei pentru că dovedesc că înţeleg că oamenii au nevoie de legi care să îi apere de astfel de nenorociri nu de vorbe pompoase. Am văzut lacrimile Principesei Margareta, am văzut emoţiile ambasadorilor Franţei şi al SUA.

În schimb, am găsit pe mail un comunicat de presă prin care liberalii prahoveni anunţă că vor merge să doneze sânge. Domnilor politicieni, nu era mai bine să mergeţi să donaţi fără comunicat? Credeţi că miile de oameni care au stat la cozi prin toată ţara pentru a dona sânge au trimis vreun comunicat de presă? Durerea şi compasiunea se simt, nu se strigă în gura mare prin vorbe pompoase anunţate pe mailuri şi publicate de ziariştii plătiţi! Din pacate aţi ratat ocazia de a  face un lucru uman fără să vă bateţi cu pumnul în piept! Ruşine!

Condoleanţe famililor îndoliate şi multă sănătate sutelor răniţi!

#‎colectiv