Echipa care a luat titlul anul ăsta n-a câştigat ultimul joc, la Iaşi, în timp ce formaţia de pe locul al doilea n-a fost în stare să bată o echipă retrogradată de câteva etape. Pe care, dacă o învingea, lua ea campionatul!

Ăsta este fotbalul românesc. Degeaba pozează cu ochii în lacrimi Zicu. Dacă nu baţi Oţelul într-un meci jucat cu titlul pe masă, n-ai ce să cauţi acolo. Dacă te mai şi bate, eşti de-a dreptul penibil!

Degeaba face şi rrraul ironii la adresa adversarilor, când singura echipă de hârtie din campionat e chiar cea la care a jucat. Şi pe care tocmai o părăseşte, urmând să se întoarcă la o echipă adevărată, unde nici nu va prinde lotul.

De departe, ediţia aceasta de campionat a fost cea mai slabă. ASA Târgu Mureş - o grupare nou-promovată- a ajuns să lupte la titlu, dar s-a aflat acolo doar pentru că Petrolul şi Astra au luat-o la vale din cauza problemelor financiare.

O dovadă a nivelului extrem de scăzut al Ligii I îl reprezintă şi faptul că Petrolul, echipă cu cinci eşecuri la rând acasă, a stat bine-mersi pe locul al treilea până când TAS-ul i-a dat punctele înapoi clubului CFR Cluj.      

În orice caz, concluzia unui stelist, Basarab Panduru, este edificatoare: “Nu m-aş fi aşteptat niciodată ca Steaua (n.r. – FCSB) să ia titlul nereuşind să bată în ultima etapă. Practic, e un titlu scremut, cred că au şi scăpat ceva în pantaloni”.