Suporterii Petrolului au găsit o metodă de protest cât se poate de inspirată după înfrângerea de pe teren propriu, cu Dinamo. Nimeni nu a înţeles nimic din acest meci, iar fanii au făcut o cronică inedită, punând cuvinte formate din litere alese la întâmplare tocmai pentru a accentua ideea haosului din jocul lupilor.

Uitându-te la alţi insolvenţi care luptă pe viaţă şi pe moarte pe finalul campionatului, chiar că îţi vine să-ţi iei câmpii. De ce la Dinamo, la CFR sau chiar la Rapid se poate şi la noi, nu? Nu e atât de greu de ghicit: pentru că, ACUM, Petrolul este o echipă mai slabă decât cele enumerate şi decât multe altele din Liga I. Mulţi dintre cei care joacă acum nici nu prindeau lotul în turul campionatului. Achiziţiile din iarnă sunt inutile, Coman, Vasilache şi chiar Tchite n-au adus mare lucru.  

În plus, la meciul cu Dinamo, a fost cu adevărat interesant de văzut cum a încercat Teja să-l surprindă el pe pe Rednic,tot rotind sarcinile mijlocaşilor centrali Pastorini, Satli şi Kronaveter, încât nici ei şi nici suporterii n-au mai înţeles nimic. Au înţeles însă dinamoviştii care au controlat tot timpul centrul terenului.

Lkjfewio jdji, dnţâşpj!

Oficialii Petrolului su spus, de mai multe ori, că s-a încheiat un ciclu. La conferinţa de presă de după înfrângerea cu Dinamo, Sinescu a spus şi el că pauza competiţională va fi un punct de plecare pentru Petrolul, dând asigurări că, la reunirea lotului, vor fi prezenţi mulţi jucători noi.

Aşa o fi, dar nu putem spune pur şi simplu punct şi de la capăt. Ar fi simplu şi bine să fie aşa.

De fapt, după meciul de Chiajna nu se pune punct, ci se pun puncte de suspensie. Datoriile şi toate celelalte probleme ale clubului nu se termină odată cu încheierea sezonului. Nu pot fi şterse cu buretele pe tablă şi, în locul lor, să scriem frumos “A venit vacanţa”, să desenăm eventual nişte floricele, steluţe şi inimoare.

Tot ce s-a întâmplat în acest sezon va cântări greu pentru o lungă perioadă de acum înainte. Prima dovadă este depunctarea care intră în vigoare exact la începutul noului ciclu despre care vorbesc oficialii Petrolului. Minus şase puncte, cel puţin, din cauza neîndeplinirii criteriilor de licenţiere. Nu scrie nicăieri, concret, ce anume a dus la depunctarea echipei ploieştene, dar nu e greu de ghicit: datorii neplătite de multă vreme către jucători sau personal, altele decât cele intrate deja sub umbrela protectoare a insolvenţei.

Este adevărat că plecarea jucătorilor cu salarii mari va produce o relaxare a bugetului, dar nu suficient cât să poată spune cineva: gata, am scăpat.

Petrolul depinde exclusiv de aprobarea planului de reorganizare. După asta, se poate vorbi despre un nou ciclu. Dar nu prea tare.

Kţshdfag! Baftă!