TITLURILE ZILEI:
• Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 28 aprilie 2017 3:32:17

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Meciul secolului la Ploieşti


2 martie 2015

citeşte totul despre:
petrolul,
fcsb,
steaua,
semifinale,
meciul secolului,
film,
nazisti,
victorie,
lagare,
concentrare,
prizonierirating  rating  rating  rating  rating     (542 vizualizări)

Petrolul nu vrea să moară, deşi mulţi şi-au dorit acest lucru ! Iar unii nu numai că şi-au dorit, dar au pus şi umărul, voiniceşte, numa-numa să vadă îngropăciunea de la Ploieşti. Cu un lot minuscul, bandajat cu ce s-a găsit apt să dea cu piciorul în băşică, petroliştii au reuşit să se apropie la numai cinci puncte de cvasisusţinuta echipă fecesebe. Pentru că pe clona Stelei nu o mai ţin picioarele să alerge dezlânat prin campionat, cu arbitrii la pachet pe post de vârf de atac, au sărit toţi ziariştii bucureşteni să o vaite că a fost furată, dând din nou măsura servilismului care i-a consacrat.

Nimic despre jocul anost şi zăbăuc al bucureştenilor, nimic despre ratările monumentale pe care le-au avut. Acum, sincer, cu o echipă ca a Craiovei în meciul de duminică, dacă fecesebeul s-ar fi respectat, era imposibil să nu plece cu trei puncte din Bănie. Asta dacă ar fi avut un joc curat, elegant şi profesionist. Însă, obişnuită să cîştige cu fluieraşii, exSteaua a încercat din nou să păcălească fotbalul, apelând la mijloace tip „săritura în bazin”, bazinul fiind chiar careul oltenilor. Poate că altădată ar fi mers, dar acum, se pare, că Avram ăla micu’ a înţeles că e mult mai bine să plece de la stadion liniştit, decât cu duba. Că asta nu se ştie niciodată unde ajunge. Taică-său ştie !

Meciul secolului pentru Petrolul va fi joi seară, când vin la noi băieţii ăia de jucau anul trecut hora bucuriei la centrul terenului, cu arabul de Reghecampf dând tonul celui mai dezgustător moment din fotbalul văzut de mine în 40 de ani.

Petrolul trebuie să arate că îşi revine după ce în iarnă era groggy, încasând pumni după pumni de la cine te aşteptai mai puţin. Şi, cu toate acestea, băieţii din galerie au avut dreptate : Petrolul nu a murit ! Îmi amintesc de un film în care, pe vremea naziştilor, în Franţa ocupată, s-a organizat un meci între echipa Germaniei şi o selecţionată a unor fotbalişti aflaţi în lagărele de concentrare. Meciul nu avea nicio miză în afară de a arăta lumii cât de tare şi cât de mare este echipa Germaniei. Desi slăbiţi şi intr-o evidentă inferioritate, prizonierii au reuşit să le ţină piept, jucând pentru onoare, decenţă şi demnitate, scoţând finalmente un „draw” pe care nemţii nu l-au rumegat prea bine. La sfârşit, deşi egal, spectatorii au început să strige : VICTORIE ! VICTORIE ! Era victoria sportului şi a demnităţii împotriva unui sistem ticăloşit ! Iar joi, Petrolul trebuie să lupte pentru acest fel de victorie. A unui vis frumos impotriva unei realităţi ce s-a vrut a fi defăimătoare pentru galben-albaştri. Şi, indiferent de scor, să ne facă să strigăm, la rândul nostru : Victorie ! Petrolul nu moare ! Acesta este drumul spre victorie!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi politisti la biserica; unul dintre ei il intreaba pe preot care avea bratul in ghips:
– Ce ai patit, parinte?
– Nimic fiule, m-am impiedicat de bideu si mi-am rupt mana.
Ies politaii din biserica si primul il intreaba pe al doilea:
– Ce dracu e ala bideu???
– Eu de unde sa stiu, sunt mai bine de zece ani de cand nu am mai fost la biserica!
„Nu aduna bani, adună-te cu oameni buni!” — Nikolai Gogol

Curs valutar
27 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5289 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1565 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3615 RON

Lira sterlina a crescut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online