Ion a fost într-o competiţie încă de când s-a născut. La început, fiind prea mic pentru a şti că e în competiţie, l-au băgat părinţii în tot felul de concursuri bizare. Ion a avut la naştere 3 kile două sute. A fost băgat imediat în competiţie de părinţi, invidioşi că ăla al lu` Veta avea 3 kile şi opt sute. Apoi, Ion nu era prea arătos, dar au rezolvat-o părinţii din photoshop şi l-au făcut idol pe facebook. Păi ce, să aibă ăla al lu` Veta mai multe like-uri ca Ionică al nostru?

Ion a crescut, a învăţat să meargă pe bicicletă. Era mereu ultimul la cursele dintre copii. Dar pe Ion nu asta îl interesa. Ci să aibă o bicicletă mai mişto şi mai scumpă decât ăla al lu` Veta. La scoală, Ion avea note mici, dar pentru el conta un singur lucru: să aibă note mai mari ca ăla al lu` Veta. În armată, Ion era luat la mişto de toată lumea. Spăla, pe zi, câte 20 de vase de wc doar cu periuţa de dinţi, dar el era tare mândru, pentru că ăla al lu` Veta spăla câte 22!

Ion a luat-o de nevastă pe Maria. Nu pentru că femeia era pe placul lui, ci pentru că vroia să o ia de nevastă ăla al lu` Veta. La serviciu, Ion era salahorul perfect. Muncea pe rupte şi primea un salariu de doi lei. Dar, ce mândru era Ion când lua bere să bea cu Maria lui, că avea salar, în timp ce ăla al lu` Veta era şomer şi bea apă de la cişmea. Şi aia sălcie!

Ion şi-a luat, în timp, maşină. Un Logan, nene, nu o amărâtă de Dacia 1310 cum avea ăla al lu` Veta. Chiar dacă nu are bani de benzină şi ţine maşina în garaj, tot e mulţumit. După ani şi ani, Ion a rămas văduv. Dar el era mulţumit, o dată în plus, pentru că a trăit mai mult decât ăla al lu` Veta, care a murit cu doi ani în urmă...

Ion este acum pe ducă, e suferind, dar în sinea lui e mulţumit. El crede că a avut o viaţă frumoasă şi că nimic altceva mai bun nu putea să i se întâmple. Asta pentru că Ion, în nimicnicia lui, nu avea cum să-şi dea seama că a intrat în competiţie cu un stil de viaţă elevat, pe care l-a surclasat. În competiţia lui, imaginară, Ion a fost mereu primul, uitând că, de fapt, e şi unicul concurent!

Dacă vă simţiţi Ion, iertaţi-mă! Dacă nu, ajutaţi-i pe Ionii de lângă voi să vadă că viaţa merită trăită şi altfel!