Sunt jurnalist specializat în politică. Din 1993 şi până acum am văzut fuziuni între partide, am asistat la destrămări de partide, am participat la vizitele premierilor, preşedinţilor şi ai altor demnitari ai României. Am văzut politicieni buni şi politicieni care au strălucit o singură vară, am discutat cu profesori universitari şi cu oameni simpli, pentru care politica nu există.

I-am cunoscut pe Ion Iliescu, pe Emil Constantinescu şi pe Traian Băsescu. I-am văzut pe Adrian Năstase, Mugur Isărescu, Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu.

Acum vreau altceva! Vreau altceva pentru copiii mei, care merită o altă României!

Îl urmăresc pe Klaus Iohannis, pe românul Iohannis şi pot să spun că îmi place. Nu hăhăie, nu rânjeşte viclean, nu bate câmpii. Vorbeşte scurt, clar, concis, la obiect.

Este primul politician pe care dacă îl întrebi cât este ceasul, îţi răspunde clar şi exact, la minut şi secundă.

L-am văzut pe Klaus Iohannis, într-o emisiune la Realitatea TV, pentru prima oară de la desemnarea sa drept candidat al dreptei la preşedinţia României.

Mi-a placut din nou. Pregătit să răspundă la orice întrebare. A explicat că preşedintele are nişte atribuţii clare şi că şeful statului nu poate rezolva chiar orice problemă. Nu s-a hazardat, nu s-a aruncat în promisiuni şi a răspuns exact la orice întrebare a celor trei jurnalişti prezenţi în emisiunea de la Realitatea.

A vorbit despre Roşia Montană, despre gazele de şist, despre autonomia pe criterii etnice, despre relaţiile cu Republica Moldova. A promis o Românie fără moguli şi fără baroni gen Duicu

Şi a avut un răspuns care i-a adus votul meu clar! „Nu comentez niciodată deciziile unei instanţe de judecată. De o decizie a justiţiei iau act şi atât. Nu o să îmi exprim niciodată părerea despre decizia unui judecător”!

Da! Acesta este politicianul care trebuie să devină preşedintele României! Acesta este preşedintele care va schimba România pentru copiii mei, pentru copiii voştri şi pentru români. Şi atât!

Eu îi dau votul meu lui Klaus Iohannis! Tu?