Treehouse, o platformă online specializată în cursuri de web design, acordă angajaţilor trei zile libere pe săptămână, de vineri până duminică, programul de lucru fiind de 8 ore pe zi, de luni până joi, scrie publicaţia Inc.

Potrivit fondatorului, Ryan Carson, încă din 2010 când a fost înfiinţată afacerea, politica companiei a fost ca angajaţii să aibă ziua de vineri liberă, scrie Ziarul Financiar.

Acest sistem prezintă mai multe beneficii. În primul rând oferă un avantaj în momentul recrutării. Carson a declarat că un număr mare de candidaţi preferă Treehouse în locul unor companii de top, precum Facebook sau Twitter, chiar dacă unii dintre ei nu sunt foarte convinşi că după angajare vor beneficia într-adevăr de această zi liberă.

Carson a mai spus că suspiciunile dispar după prima vineri, când angajaţii realizează că nu primesc nici măcar emailuri, cu menţiunea să lucreze de acasă. Compania are în prezent 75 de angajaţi.

CEO-ul a argumentat că un alt avantaj al weekendului prelungit poate fi observat luni dimineaţă, când începe o nouă săptămână de lucru. Angajaţii vin mult mai odihniţi, sunt mult mai motivaţi şi lucrează mult mai eficient, ceea ce asigură faptul că până joi vor putea termina toate sarcinile de pe parcursul săptămânii respective.