Parţial naţionalizată, Royal Bank of Scotland a anunţat că va închide 44 de sucursale, din care 14 sunt încadrate în categoria "Ultimelor bănci din oraş", în Marea Britanie şi Scoţia.

Purtătorul de cuvant al RBS a declarat că a existat o scădere cu 30% a tranzacţiilor bancare, începând cu 2010, pe masura ce respectivii clienti au adoptat servicii mai convenabile. "Multe sucursale sunt considerate "ultimele din oras" si sunt deschise doar cateva ore pe saptamana; acolo intra cel mult doi clienti pe ora", a precizat purtatorul de cuvant. "Trebuie sa ne adaptam la ceea ce isi doresc clientii si tocmai de aceea investim intr-o gama variata de servicii pentru acestia, oferind inclusiv internet banking si prin telefon, propria aplicatie pentru dispozitive mobile si disponibilitate in toate cele 11.500 sucursale Post Office din Marea Britanie", a precizat purtatorul de cuvant. In februarie, RBS a precizat ca doreste sa-si diminueze costurile cu 5,3 miliarde lire sterline (40%), in urmatorii 3-4 ani, iar 3,1 miliarde lire sterline vor proveni din vanzarea unor afaceri, precum franciza de retail Citizens din SUA.

Noul CEO al RBS, Ross McEwan, doreşte să simplifice operaţiunile bancii şi să reducă numărul diviziilor de la şapte la trei, diminuand totodata segmentul de investment banking si alte unitati. Banca din Edinburgh are 2.000 de sucursale, din care 314 vor fi transferate catre Williams & Glyn, care se va desparti de RBS in 2015.