Magazinul de lux Brunello Cucinelli de pe calea Dorobanţi a terminat anul trecut, primul an complet de funcţionare, cu afaceri de circa un milion de euro având o bază de până în 100 de clienţi fideli, scrie Ziarul Financiar
 
Brandul, care se numără printre ce­le mai scumpe din lume - o ţinută completă putând costa pes­te 3.000 de euro -, a dus afa­ce­rile familiei Şeitan, care deţi­ne fran­ciza în Româ­nia, la peste 5 milioane euro.
 
Familia Şeitan este implicată de circa 18 ani în modă şi deţine pe piaţa din România patru magazine de modă, trei monobrand - Brunello Cucinelli, Canali şi Moschino - şi un multibrand - Distinto.
 
Magazinul Brunello Cucinelli, unul dintre cele mai scumpe branduri din lume, ocupă 140 mp, adică două etaje ale unei clădiri istorice. Investiţia în recondiţionarea clădirii şi amenajarea spaţiului a costat circa jumătate de milion de euro. Magazinul italienilor de la Brunello Cucinelli se află pe poziţia a cincea în topul celor mai scumpe magazine de la New York, după Oscar de la Renta, Giorgio Armani, Akris şi Chanel, însă înaintea altor nume cunoscute precum Alexander McQueen, Tom Ford sau Lanvin.
 
 
SURSA: ZF.ro