TITLURILE ZILEI:
• Dragnea, referitor la impozitul global: S-ar putea renunţa la consultanţii fiscali şi plata impozitelor să se facă informatizat    • Programul "Prima chirie". Cine poate beneficia de banii de la stat    • Creşterea valorii amenzilor a determinat creşterea cu 72% a vânzărilor de kituri „mâini libere”    • Elevii de clasa a XII-a încheie anul şcolar    • Zăpadă de cinci metri pe Transfăgărăşean    • Hipodromul Ploieşti găzduieşte, duminică, o nouă reuniune oficială de trap!    • Sindicatul Romatsa: Va fi declanşată greva generală în 30 mai, pe termen nelimitat    • Vehiculele vor primi certificat ITP dacă au defecţiuni minore, iar la defecţiuni majore sau periculoase vor face o nouă inspecţie în maxim 30 de zile    • 11 iunie, alegeri în Prahova! Cine sunt candidaţii?    • Parcul Mihai Viteazul, sedus şi abandonat de şefii din Primăria Ploieşti FOTO    • Bancul zilei din data de 26 mai 2017    • Maxima zilei - 26 mai 2017    • Dragnea, referitor la impozitul global: S-ar putea renunţa la consultanţii fiscali şi plata impozitelor să se facă informatizat    • Programul "Prima chirie". Cine poate beneficia de banii de la stat    • Creşterea valorii amenzilor a determinat creşterea cu 72% a vânzărilor de kituri „mâini libere”    • Elevii de clasa a XII-a încheie anul şcolar    • Zăpadă de cinci metri pe Transfăgărăşean    • Hipodromul Ploieşti găzduieşte, duminică, o nouă reuniune oficială de trap!    • Sindicatul Romatsa: Va fi declanşată greva generală în 30 mai, pe termen nelimitat    • Vehiculele vor primi certificat ITP dacă au defecţiuni minore, iar la defecţiuni majore sau periculoase vor face o nouă inspecţie în maxim 30 de zile    • 11 iunie, alegeri în Prahova! Cine sunt candidaţii?    • Parcul Mihai Viteazul, sedus şi abandonat de şefii din Primăria Ploieşti FOTO    • Bancul zilei din data de 26 mai 2017    • Maxima zilei - 26 mai 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 26 mai 2017 8:25:09

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Firma Internaţional Sinaia, deţinută de familia Ruşanu, vizează un profit de 4,4 milioane de lei în acest an


8 martie 2014

citeşte totul despre:
arhitectura,
milion,
stejarul,
sinaia,
vanzarea,
presedinte,
international,
rusanu,
investitiirating     (35 vizualizări)

Firma Internaţional Sinaia, deţinută de familia fostului preşedinte ASF Dan Radu Ruşanu, a obţinut anul trecut un profit de 1,1 milioane lei, iar pentru 2014 este programată vânzarea vilei Stejarul, monument de arhitectură, investiţii de 1 milion euro şi un câştig de 4,4 milioane lei.
În anul 2012, firma hotelieră a înregistrat pierderi de 83.000 de lei, cu mult sub cele de aproape 20 milioane lei din 2011, când au fost făcute investiţii importante.

Cifra de afaceri a crescut anul trecut cu 7%, la 15 milioane lei (3,4 milioane euro), iar în acest an ar urma să scadă cu 20%, la 12 milioane lei (2,6 milioane euro), rezultă din informaţiile transmise de International Sinaia (INTE) pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Firma a consemnat în anul 2012 o cifră de afaceri de 14 milioane lei.

Veniturile au avansat anul trecut cu 5%, la 16,2 milioane lei (3,6 milioane euro), însă în acest an sunt estimate să coboare cu 25%, la 12,1 milioane lei (2,6 milioane euro). În anul 2012, venturile au însumat 15,3 milioane lei.

O scădere puternică este estimată şi pe partea de cheltuieli, care ar urma să ajungă în acest an la 7,7 milioane lei (1,7 milioane euro), de la 15 milioane lei (3,4 milioane euro) în 2013. Costurile de anul trecut au fost cu puţin mai mici decât cheltuielile din 2012, de 15,4 milioane lei.

Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an a fost aprobat, vineri, în AGA. AGA a aprobat, totodată, un buget de investiţii şi reparaţii de 1 milion de euro şi vânzarea vilei Stejarul din Sinaia, monument de arhitectură şi evaluată la peste 1 milion de euro.

Surse din piaţa locală au declarat la mijlocul lunii februarie pentru MEDIAFAX că valoare imobiliului depăşeşte un milion de euro, precizând că nu există însă o referinţă clară, întrucât în ultimul timp nu au fost tranzacţii publice cu astfel de imobile. Potrivit aceloraşi surse, vila nu a fost introdusă până acum în circuitul turistic public, ci a fost utilizată drept reşedinţă de vacanţă.

Familia lui Dan-Radu Ruşanu deţine hotelul Intenaţional Sinaia, care are 180 de camere şi este clasificat la patru stele. Acestuia i se adaugă un centru de conferinţe cu 11 săli, trei restaurante, un centru spa cu piscină şi un centru de divertisment.

În anul 2011 hotelul a fost modernizat după o investiţie de 6 milioane de euro. Firma Internaţional Sinaia a contract în 2011 un credit de 4,5 milioane euro de la UniCreit Ţiriac Bank, pe o perioadă de aproape 8 ani, cu o dobândă variabilă calculată ca EURIBOR la trei luni plus o marjă fixă de 3% pe an.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Internaţional Sinaia a fost realizată în data de 23 octombrie, când preţul a stagnat la 0,7 lei. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 23,8 milioane lei (5,3 milioane euro).

Familia Ruşanu controlează direct şi indirect 91,1% din titlurile companiei, iar restul acţiunilor sunt deţinute de alţi acţionari. Dan Radu Ruşanu a demisionat miercuri din funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi tineri se duc in parc.
Se aseaza in iarba…ea timida, el indraznet…
Pe masura ce se lasa noaptea, mai multe cupluri de indragostiti se asaza in iarba, in jurul lor.
La un moment dat, ea romantica:
– Ce frumos canta greierii!…
El nervos:
– Nu sunt greieri, sunt fermoare!!! …
„Nu contează cine votează. Contează cine numără voturile.” — Iosif Stalin

Curs valutar
25 mai 2017


EUR
EURO = 4.5496 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.0533 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.2515 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online