Vânzările Dacia în Marea Britanie au înregistrat o creştere spectaculoasă, cu o creştere de peste 300% faţă de luna ianuarie a anului trecut, a anunţat, joi, Asociaţia producătorilor şi comercianţilor de automobile din Regatul Unit (SMMT), informează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Astfel, în ianuarie, Dacia a vândut 1.373 vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 367% faţă de ianuarie 2013, când a înmatriculat 294 de unităţi.
De altfel, piaţa auto din Marea Britanie continuă să aibă o situaţie bună, vânzările de maşini noi crescând în ianuarie cu 7,6%, la 154.562 unităţi,o continuare a avansului solid înregistrat anul trecut.

Modelele cel mai bine vândute luna trecută au fost Fiesta şi Focus de la Ford, Corso de la Vauxhall şi Golf de la Volkswagen. În 2013, înmatriculările de autovehicule în Marea Britanie au crescut cu 10,8%, până la 2,264 milioane de unităţi, acesta fiind cel mai mare număr înregistrat după anul 2007.
Pentru acest an SMMT mizează pe o stabilizare a pieţei în condiţiile în care vânzările de autovehicule ar urma să înregistreze o creştere de aproximativ un procent.